Все по-уверен съм, че политиката в момента е в добра

...
Все по-уверен съм, че политиката в момента е в добра
Коментари Харесай

Уолър от Фед: Лихвените проценти вероятно са достатъчно високи, за да върнат инфлацията до целта от 2%

„ Все по-уверен съм, че политиката сега е в добра позиция да забави стопанската система и да върне инфлацията до 2% “, сподели Уолър в тирада в American Enterprise Institute, мозъчен концерн във Вашингтон.

Забележките на Уолър следват по-предпазливите мнения на ръководителя Джеръм Пауъл по-рано този месец, когато Пауъл сподели, че „ не сме уверени “, че основният кратковременен лихвен % на Фед е задоволително висок, с цел да победи изцяло инфлацията. Фед увеличи лихвения си % 11 пъти през последната година и половина до към 5,4%, най-високото равнище от 22 години.

Инфлацията, измерена годишно, се намали от връх от 9,1% през юни 2022 година до 3,2% през октомври. Уолър сподели, че отчетът за инфлацията от октомври, който демонстрира, че цените са били непроменени от септември до октомври, „ е това, което желая да видя “.

Уолър означи, че последните данни за наемането, потребителските разноски и бизнес вложенията демонстрират, че икономическият напредък се охлажда от горещите си 4,9% годишн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР