Все по-широката употреба на презареждаеми хибридни автомобили от частни лица

...
Все по-широката употреба на презареждаеми хибридни автомобили от частни лица
Коментари Харесай

Повече светлина пред хибридните автомобили

Все по-широката приложимост на презареждаеми хибридни коли от частни лица и търговци е най-хубавото средносрочно решение за понижаване на нездравословното влияние на превоза върху околната среда, сочи проучване, представено от Франс прес.

Авторите на изследването дефинират като контрапродуктивна и конкуренцията за постигане на оптималната самостоятелност при електрическите коли.

Докладът на френската Агенция по околна среда и ръководство на силата (Ademe) има за цел да съпостави икономическата аргументираност (цената за владение на кола, в това число възможни помощи за закупуване) и екологичния резултат до 2030 година на коли с разнообразни типове мотори (дизелов, бензинов, хибриден, електрически).

Както може да се чака, бъдещето на дизеловите и бензиновите мотори наподобява обречено през 2030 година, с изключение на при сегмента на огромните камиони, вследствие на конкуренцията на електрическите технологии и на все по-твърдите политики за отбрана на околната среда.

Авторите на изследването акцентират, че както наподобява, бъдещето на дребната градска кола принадлежи на електрическите автомобили.

Докато доста автомобилостроители всеобщо залагат на електрическите коли, пробвайки се да усилят тяхната самостоятелност, изследването демонстрира, че тези технологии, които ще стават все по-рентабилни с намаляването на цените на батериите и помощите за пазаруване на електрически автомобил, могат да се изправят пред мощната конкуренция на хибридните коли.

Трябва да се внимава с конкуренцията за по-голяма самостоятелност, защото тя води до използването на по-големи и по-тежки акумулатори, които оскъпяват колата, производството им е нездравословно за околната среда.

Тъкмо противоположното - презареждаемите хибридни коли са с по-малки акумулатори и имат по-малко нездравословно отражение върху околната среда, по-специално при всекидневни дистанции под 50 километра, въпреки че цената им към момента е спънка за тяхното развиване.

Освен това тези транспортни средства би трябвало да се употребяват постоянно, а батерията им да се зарежда всеки ден, с цел да се употребява оптимално използването им в електрически режим, прецизират създателите на изследването, написа Българска телеграфна агенция.

Все отново заключението в отчета е, че, с цел да се понижат парниковите излъчвания от превоза, най-оптималното решение е да се употребява публичен превоз, без значение дали електрически или хибриден.

В този случай също хибридните рейсове в кратковременен проект се оказват " междинно решение, представляващо добра опция на стандартния дизелов рейс " в очакване на момента, когато цените на напълно електрическите рейсове ще намалеят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР