Все по-сериозни мерки срещу дезинформацията, която носи вреди в обществото

...
Все по-сериозни мерки срещу дезинформацията, която носи вреди в обществото
Коментари Харесай

Фейсбук спря акаунтите на американски антиваксъри заради дезинформация

Все по-сериозни ограничения против дезинформацията, която носи вреди в обществото постанова Facebook. 

Собственикът на Фейсбук Мета съобщи, че е изхвърлил от обществената мрежа една от най-влиятелните американски антиваксърски групи за разпространение на дезинформация за COVID-19.

Организацията Children`s Health Defense (CHD), която е критик на имунизациите COVID-19, незабавно упрекна Мета, че потиска правата ѝ на свободно изложение.

" Тук Facebook работи като сурогат на кръстоносния поход на федералното държавно управление за заглушаване на всякаква рецензия на драконовските държавни политики ", съобщи в известие за пресата създателят на CHD Робърт Кенеди младши, племенник на починалия президент Джон Ф. Кенеди.

Говорителят на Мета Аарон Симпсън съобщи пред Агенция Франс Прес, че сметките на групата във Фейсбук и Instagram са били закрити още в сряда. До възбраната се е стигнало след многократни нарушавания на разпоредбите на Мета за дезинформация.

CHD съобщи, че сметките ѝ в обществените медии се наблюдават от стотици хиляди хора, и съобщи, че дейностите на Мета са били изненадващи.

В известие групата показа фотография, показваща известия, в които се показва, че сметките са спрени поради нарушение на разпоредбите на Meta по отношение на " дезинформацията, която може да докара до вреди в действителния свят ", съобщи Дарик.

CHD твърди, че възбраната може да е обвързвана със правосъдно дело, което е подала против Meta, обвинявайки софтуерния колос, че нарушава правото на свободно изложение, като се базира на Центъра за надзор на болесттите на Съединени американски щати във връзка с това коя информация на Covid-19 е научно подкрепена.

Групата за битка с имунизациите е обжалвала решение на по-нисша правосъдна инстанция, постановено против нея в границите на правосъдния спор, съгласно правни документи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР