Все по-обичайно става пребиваването на лисиците в населените места, каза

...
Все по-обичайно става пребиваването на лисиците в населените места, каза
Коментари Харесай

Защо диви лисици се разхождат из населените места?

Все по-обичайно става пребиваването на лисиците в обитаемоте места, сподели в студиото на " Денят стартира " Христина Клисурова от избавителния център за диви животни към организацията " Зелени Балкани ".

Това са следващите животни, намерили ниша към хората и няма мотив за суматоха или терзание, дано не ги предизвикваме, прикани тя.

" Едно от обясеннията ни е човешката интервенция в техния живот, това, че хората навлизат от ден на ден в техния дом - дивата природа. Някои от животните се приспособяват да живеят наоколо до хората. Немалка причина е и че намират доста елементарно по-достъпна храна ", изясни Клисурова.

От избавителния център " Зелени Балкани " получават сигнали от София, Варна, Плевен и по-малки обитаеми места. Много постоянно хората са почнали да хранят уличините животни - кучета и котки. Покрай това лисиците също навлизат в обитаемоте места

" Няма мотив за терзание, това са животни, които не са рискови за хората, не атакуват, само че въпреки всичко си остават диви. Диви, т.е., пазят отдалеченост от хората. Нашият зов е да не бъдат подхранвани съзнателно, тъй като имаме и такива случаи, в които хората хранят съзнателно лисиците ", сподели Клисурова.

Според Христина Клисурова това е нож с две остриета, тъй като лисицата привиква с хората, само че не всички я одобряват по метода, по който я приема индивидът, който я храни.

" Лисицата въпреки всичко си остава див звяр и, примерно, в едно малко обитаемо място, където хората си отглеждат кокошки, в действителност може да нанесе щета, само че не на хората, а на животните ", изясни тя.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР