Все по-малко жители на Русия планират да напуснат страната, показва

...
Все по-малко жители на Русия планират да напуснат страната, показва
Коментари Харесай

Комерсант: За повечето хора в Русия емиграцията е неосъществима мечта

Все по-малко поданици на Русия възнамеряват да изоставен страната, демонстрира допитване на центъра " Левада ", чиито данни помества " Комерсант " - броят на жителите, " сигурно нежелаещи да се изселят в чужбина ", е стигнал шестгодишен най-много и възлиза на 61 %.
 
Почти същият брой поданици на федерацията - 58 на 100, не са излизали в чужбина през последните 5 години. Според политолога Абас Галямов това " работи в интерес на властта ". " Хора, които в никакъв случай не са били примерно в Европа, може по-лесно да бъдат уверени, че там царува превъзходство на половите малцинства и ненавист към Русия ", споделя той.
 
По-заможните хора в Русия поддържат по-слабо властта, тъй като " постоянно пътуват в чужбина и виждат всичко с очите си, а останалите, щат не щат, гледат на света с очите на родните телевизионни пропагандисти ", изяснява специалистът пред " Комерсант ", представен от Би Би Си.
 Червеният площад, Москва pixabay.com
За множеството хора в Русия концепцията да емигрират е " неосъществима фантазия ", декларира социоложката от " Левада " Наталия Зоркая.-->
 
" Равнището на беднотия е такова, че хората не могат даже да си показват емиграцията като действителна опция - нямат нито материалните средства за задачата, нито подтик под формата на сходни настройки в обкръжението им ", акцентира тя.
 
Идеята за емиграция обмислят 27 на 100 от жителите на Русия, искащи " да живеят по този начин, като живее едно приблизително семейство в Западна Европа и Съединени американски щати ". Сред тези, които виждат в настоящия си живот оцеляване, " въпреки и на най-примитивно ниво ", желаят да емигрират едвам 18 на 100.
 
В Русия възрастта въздейства най-силно на готовността за изселване от страната. В групата от 18 до 24 години 41 на 100 декларират, че имат предпочитание да заживеят в чужбина. Младите имат и по-добро отношение към своите сънародници-емигранти. Деветдесет и шест на 100 в тази възрастова група гледат на емигрантите " положително " или " неутрално ". Най-лошо гледат на емигрантите хората над 55-годишна възраст - негативно мнение за тях показват 23 на 100.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР