Все по-голямо количество микропластмаса откриваме в морето, храната и питейната

...
Все по-голямо количество микропластмаса откриваме в морето, храната и питейната
Коментари Харесай

Министър Карамфилова: Расте количеството микропластмаса в морето, храната и питейната вода

„ Все по-голямо количество микропластмаса откриваме в морето, храната и питейната вода. Затова е значимо да пристъпим към използването на ограничения за ограничение на съзнателно добавените пластмасови микрочастици и в допълнение изследване на рисковете от тях в заобикалящата ни среда. “

Това съобщи министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова по време на полемика, извършена през днешния ден в границите на неофициалната среща на министрите на Европейски Съюз по околна среда в Стокхолм . Тя открои тематиката като значима в подтекста на възходящо произвеждане и приложимост на пластмасa и сериозните негативни резултати върху околната среда и човешкото здраве .

Според нея главен приоритет сега би трябвало да бъде намаляването на замърсяването в дълготраен проект посредством проектирането на артикули, които се употребяват неведнъж, рециклират и компостират .

„ Трябва да подтикваме повторната приложимост, да ограничим ненужните пластмасови опаковки и артикули, да осигурим вложения в инфраструктура за преработване и да се ангажираме с партньорства за справяне със съществуващото замърсяване с пластмаса “ , съобщи още Карамфилова.

Според нея бизнесът би трябвало да бъде зает в провеждането на акции за осведомление на потребителите за вероятните други възможности на пластмасовите артикули, което може да докара до постигането на смяна в пристрастията към статуквото .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР