Все по-често започнахме да сравняваме цените по магазините, а някои

...
Все по-често започнахме да сравняваме цените по магазините, а някои
Коментари Харесай

Пазаруваме все повече хранителни стоки от Северна Македония и Турция онлайн

Все по-често започнахме да съпоставяме цените по магазините, а някои консуматори започнаха да се оглеждат за по-евтини варианти от прилежащи на нас страни.

От 18 години Ахмад е притежател на този магазин за храни от близкия изток. Той е от Палестина, само че към този момент е български жител. Няма проблеми с продажбата на храни от трети страни.Предимно нашата клиентела са българи, другояче не можем да разчитаме единствено на чужденци да купуват, споделя Ахмад Дасурки.
То се вижда каква е покупателната дарба на хората. Който купуваше преди за 50лв., в този момент гледа да вземе за 20 лева
Ахмад Дасурки, притежател на магазин за храни от Близкия изток

В сходни магазини за храни от страни отвън Европейски Съюз, би трябвало да има етикети, които да демонстрират какво е наличието на продукта. Наша инспекция в различен магазин на пряк вносител от Турция демонстрира, че това липсва, което е в нарушаване с регулацията. Но притежателят отхвърли да застане пред нашата камера.В онлайн платформата на държавното управление за информации на цените за храните - foodprice.bg, можем да забележим, че артикули от трети страни отвън Европейски Съюз костват в пъти по-малко. Българският фасул да вземем за пример е с 4 лв. по-скъп от този от трети страни. Но инфлацията не пропусна и магазина на Ахмед.
Затрудненията са, че стоките нарастват към този момент, в действителност. Не е от скоро, лека бавно започнаха - някои неща безусловно 100%.
Ахмад Дасурки

Въпреки компликациите, в магазините потребителите четат етикетите, съпоставят цените и се пробват да избират родна продукция.

Все по-популярни стават фейсбук групите за поръчки на хранителни артикули от Северна Македония и Турция. Не са рядкост и случаите на проведени групи до Одрин или близките до нас сръбски и македонски градове. Туристите с цел покупка на съществени хранителни стоки споделят, че се доверяват на качеството на храните при съседите, но инфлацията не подминава никоя страна. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР