Все по-често в близост до Москва се откриват паднали дронове,

...
Все по-често в близост до Москва се откриват паднали дронове,
Коментари Харесай

Откриват дронове близо до Москва, предполага се, че са украински

Все по-често наоколо до Москва се откриват паднали дронове, за които се допуска, че са украински. Ако това е по този начин, то украинската войска има капацитет да изпрати дронове и в самата съветска столица.

Би Би Си акцентира, че падналите летателни апарати нормално се намират инцидентно от локални хора, които по-късно известяват управляващите. Логично е да се допусна, че в случай че дронът е открит инцидентно, това значи, че не е открит и свален от съветската противовъздушна защита.

Първият дрон беше открит в неделя, 23 април, от локален гражданин. В обществените мрежи се появи фотография на извърнат летателен уред, паднал в гора покрай Ногинск. Според телеграм канала Baza се оказа, че това е украински дрон, препълнен със 17 кг експлозив.

Според известията този дрон е паднал, откакто му е свършило горивото. Друг дрон бе открит в градския квартал Павловски Посад, източно от Москва.

Руските управляващи евентуално се сблъскват с действителността, че военен дрон, изстрелян от територията на Украйна, може да доближи Москва, като преодолее всички системи за Противовъздушна защита.

Ако се окаже, че има и дронове, които не са пуснати от територията на Украйна, а от територията на Русия, каквито догатки има, това значи, че наоколо до Москва работят украински диверсионно-разузнавателни групи.

Реакцията на Кремъл, който се готви да организира пищен боен церемониал за Деня на успеха на 9 май е предвидима. Властите оповестиха, че Червеният площад се затваря за визити от 27 април до 10 май. Това до момента не се е случвало за толкоз дълъг интервал от време, показва Би Би Си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР