Все по-често се правят проучвания дали растенията имат душа и

...
Все по-често се правят проучвания дали растенията имат душа и
Коментари Харесай

Градина: Как да познаем от какво имат нужда цветята?

Все по-често се вършат изследвания дали растенията имат душа и усеща, по какъв начин поддържат връзка между тях и със заобикалящия ги свят. Въпреки това държанието на растенията остава една огромна мистерия към този момент.

Малкото, което сме съумели да научим за езика на растенията, е задоволително потребно, още повече, в случай че е универсално и използвано за всички. Със сигурност сте виждали същата или сходна фотография.

А сещате ли се за нея, когато се изправите пред проблем с някое цвете?

Разчитането на признаците на хранителен недостиг е елементарно, стига да не работят и други фактори. Например некроза сходна на калиев недостиг може да се появи и при прекомерно ниска въздушна мокрота. Почервеняване на листата сходно на фосфорен недостиг може да се прояви при мушкатото вследствие на ниски температури. Пожълтяване на листата, както при дефицит на азот, се получава и заради дефицит на светлина.

За да разгадаете казуса, би трябвало да намерите повода за него, а тя е пред очите ви в множеството случаи. Ето и една табличка за питателните дефицити (за улеснение). 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР