Все по-често млади хора до 30 години купуват имоти, като

...
Все по-често млади хора до 30 години купуват имоти, като
Коментари Харесай

Хората на възраст до 30 години най-често купуват жилища с две спални

Все по-често младежи до 30 години купуват парцели, като търсят най-вече жилища в градеж с две спални, писа в. за “Труд ”, цитирайки брокери на парцели. Това са хора със постоянна работа и високи месечни приходи, които им разрешават изплащането на вноски по ипотечен заем. Повечето от тях работят в областта на осведомителните технологии.

Младите хора до 30 години най-често купуват първия си дом, в който желаят да живеят със фамилията си. Затова държат в жилището да има и детска стая, даже към момента да нямат наследници. При сегашните ниски лихви за тях покупката на парцел е добър метод и да влагат настоящите си приходи, даже да имат унаследен апартамент, в който могат да живеят.

Младите се ориентират към жилища в градеж защото цените им са по-ниски. Но в същото време държат на новото строителство, тъй като при него употребяват модерни и качествени материали. Новото строителство има и редица други преимущества. Например жилища в нови здания купуват хора със сходни финансови благоприятни условия, което допуска и сходни ползи. Това понижава и риска от разногласия сред съседите за заплащане на отговорностите за общите елементи. При новото строителство бизнесмените постоянно усъвършенстват и околната среда край постройката като вършат хубави тротоари и засаждат дървета. Това е значително преимущество пред покупката на жилище в остаряла постройка, където даже новият притежател да ремонтира дома си, няма кой да оправи общите елементи на блока и фасадата.

Младите хора на възраст до 30 години преглеждат наличните на пазара предложения онлайн и пристъпват към оглед на място единствено за парцели, които фактически са им харесали и могат да си разрешат в ценово отношение. Това понижава времето за подписване на покупко-продажби, описаха брокери на парцели.

Хората с по-големи финансови благоприятни условия избират за фамилията си къща край огромния град. Къщата обезпечава повече персонално пространство и опция децата да играят навън. Цените на къщите ново строителство обаче са по-високи в сравнение с жилищата в града.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР