Все по-често като мантра се повтаря онази банална истина, която

...
Все по-често като мантра се повтаря онази банална истина, която
Коментари Харесай

Волен Сидеров е златният пръст, Красимир Каракачанов - златната маша на ДПС

Все по-често като мантра се повтаря онази банална истина, която от дълги години гласи, че златният пръст на ръководещите е водачът на АТАКА Волен Сидеров. Това е неоспорим факт, само че в Кабинета „ Борисов 3” неговата роля е засенчена от новия фиктивен воин във властта – тлъстият някогашен сътрудник на Държавна сигурност Красимир Каракачанов – безверен двуличник, който се крие по маската на „ патриот”, милеещ за всичко българско и родно.

Каква обаче е тъжната истина?

Целта на непрекъснато прокламираната теза „ Волен – златен пръст” е да прикрие кой е същинският сътрудник на Движение за права и свободи и Държавна сигурност във властта. Нима е инцидентен фактът, че точно Каракачанов получава един от най-важните постове в страна, а точно министър на защитата, който му дава златният ключ до държавният сейф, съдържащ милиони?

Причината - тази „ пионка” е изключително комфортна на подмолните играчи, които диктуват, а дебелият челник почтително извършва. Този категоричен слугинаж също, несъмнено, има своето разумно пояснение – държат го крепко за…конците и не с какво да е, а с делото КТБ.

Публична загадка е, че Каракачанов е получавал големи суми от банкера Цветан Василев.

Както стана известно преди време от описите с гости на банката, Каракачанов е бил един от най-честите посетители на Василев в кабинета му в КТБ. Следствието откри следната скица, която бе обществено оповестена от прокурор Гешев: Всяка заран Василев казвал на секретарката си, както и на няколко други свои директни подчинени, да му бъде донесена голяма сума пари в брой в кабинета му. Именно тези пари той употребил с цел да раздава на определени свои политически посетители. В формалните счетоводни документи пък, конфискувани от ТВ7, ясно се вижда, че персонално Каракачанов е получавал галактически възнаграждения за консултантски услуги в малкия екран. За малко той даже водел "патриотично предаване " по медията, само че относително бързо се отказал. Тези обстоятелства изнесе персонално тогавашния изпълнителен шеф на медията Николай Бареков. Зам.- основния прокурор по това време Борислав Сарафов и правоприемник на великия български бунтовник Борис Сарафов знае най-добре какво написа в досието „ КТБ” за Каракачанов и Вътрешна македонска революционна организация

Цялата тази информация стои „ на топло” в прокуратурата и държи според този пишман министър, който слушка какво ще кажат „ началниците”, с цел да не стане по този начин, че той самия да стои „ на топло”. Изнесената в този материал безспорни обстоятелства дават отговор и на да различен доста основен въпрос – за какво Каракачанов съобщи ментора си от Белград Цветан Василев и пристана на Движение за права и свободи. Това е било и главното изискване, сложено пред някогашния сътрудник на Държавна сигурност, с цел да не бъдат разкрити тъмните му и мръсни покупко-продажби, с които е източил милиони от КТБ.

Ето за какво в годината, в която пада банката (2014-та), главните „ социологически маши” на Движение за права и свободи -собствениците на „ Галъп” Кънчо Стойчев и Андрей Райчев стартират посредством целия боеприпас от похвати да раздуват балона и да навиват пружината на пропадналия Каракачанов, който на последните парламентарни избори, които се организират на 12 май 2013, изкарва срамните 1,88% (справка – публични данни ЦИК).

История за едно безумно политическо номадство или какво значи да си тъп, само че твърдоглав?

През 1997 година Каракачанов влиза в 38-то Народно заседание (1997-2001) като народен представител от листата на Съюз на демократичните сили.

Преди парламентарни избори 2001 година напуща обединението ОДС. Тогава Каракачанов отпътува за Мадрид, с цел да се моли на Симеон Сакскобургготски да го вкара в царските листите, само че той изрично отхвърля с претекста, че няма да допусне сътрудници на Държавна сигурност да престъпят прага на Народното събрание на гърба на неговата партия. Eто и за какво през днешния ден Каракачанов непрекъснато „ дъвче тематиката за царските имоти”, задачата е да си отмъсти за нанесения удар през 2001 година.

Изритан от Царя, Каракачанов влиза в коалиция с придвижване „ Гергьовден” и взе участие на парламентарните избори, само че не съумява да влезе в Народното събрание.

Отново става депутат в 40-то Народно заседание (2005-2009). Тогава ръководената от него партия ВМРО-БНД влиза в обединението „ Български национален съюз” (БНС) дружно с БЗНС-НС на Анастасия Мозер и Съюза на свободните демократи (ССД) на Стефан Софиянски. БНС съумява да вкара в Народното събрание с 13 депутати, сред които и Красимир Каракачанов.

През 2009 година е претендент за депутат за 41-то Народно заседание, повдигнат от политическа партия „ Ред, правда и справедливост”, само че не е определен.

През 2011 година ВМРО-БНД издига кандидатурата му за президент, която събира 33 000 гласа или 0,99%.

През 2013 година на предварителните парламентарни избори ВМРО-БНД се явява независимо и не влиза в Народното събрание, събирайки поддръжка от 66 000 гласа или 1,88%.

Очевидно до този миг Каракачанов е безспорен политически неуспех. Какво се случва обаче откакто подписва договорка с Движение за права и свободи през 2014-та (за която писахме по-горе) и цялата им войска стартира да „ подвига акциите” на някогашния сътрудник?

През 2014 година Каракачанов е качен на гребена на вълната на „ любимеца на народа” по това време – новоизгряващия политик Николай Бареков. Ходът на менторите му е безусловно сполучлив. На Европейските избори през май 2014 година ВМРО-БНД излъчва един евродепутат – Ангел Джамбазки.

Преди предварителните парламентарни избори през октомври 2014 година за 43-то Народно заседание ръководеното от Каракачанов Вътрешна македонска революционна организация напуща обединението с „ България без цензура” на Николай Бареков. Според очевидци е взел 300 000 евро на ръка в Белград през, с цел да направи този ход.

След това Каракачанов влиза в обединението „ Патриотичен фронт” дружно с Национален фронт за избавление на България на Валери Симеонов. Кампанията за парламентарни избори 2014 година е напълно финансирана от Цветан Василев. Само няколко месеца по-късно някогашният сътрудник на Държавна сигурност подписва договорка с Движение за права и свободи и се озова в ролята на един от главните предатели на белградския банкер.

Коалирането си с разнообразни политически сили Красимир Каракачанов изяснява с думите: „ Това е, както и с живота – всичко търпи смяна. Ако човек не прави никакви завои през целия си витален път, той сигурно не е естествен. С партиите е по този начин. И е обикновено да вършат разнообразни обединения.”

Така от 2014 година стартира политическия „ възход” на някогашния сътрудник на Държавна сигурност.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР