Все по-често чуваме за рейки. На японски рейки означава универсална

...
Все по-често чуваме за рейки. На японски рейки означава универсална
Коментари Харесай

Рейки – енергията, която лекува

Все по-често чуваме за рейки. На японски рейки значи универсална витална сила. Това е система за лекуване и самоусъвършенстване, която става все по-популярна. Според тези, които я практикуват повода е, че е лесна за асимилиране и най-много, че резултатите от нея са бързи и неповторими.

С рейки не се занимават само лечители, а всевъзможни хора – майки, които желаят да поддържат здравето на децата си, заболели, които целят сами себе си, работохолици, които черпят нови сили или просто такива, които се стремят към по-хармоничен и здравословен живот. Смята се, че лекуване посредством полагане на длани се е употребило още в най-дълбока античност от не един народ. Някои даже настояват, че рейки ни е изначално заложена и всеки от нас може да бъде врач.

Дали това е правилно е въпрос на гледна точна, само че е реалност, че постоянно, когато ни боли някъде, ние инстинктивно слагаме ръка върху мястото и постоянно това оказва помощ болката да отшуми.

Практикуващите рейки го изясняват точно с тази универсална витална сила, която е на всички места към нас и ние интуитивно използваме. Те разкриват, че рейки оказва помощ както при физически, по този начин и при психологични проблеми. Те даже не назовават рейки мистична система, а просто метод организмът ни да се саморегулира и самовъзстановява.

Дори и прочут още в древността, този способ на лекуване е класифициран от японския духовник Микао Усуи през ХIХ век. Той преоткрива античните практики и стартира да предизвиква практикуването им.

А те в действителност не са по никакъв начин сложни за потребление. Началото се поставя с така наречен инициация, при която ученикът се „ настройва на честотата на силата ”. Всъщност ритуалът не трае повече от час и не съставлява нещо изключително във физически аспект. Ученикът е седнал с длани, обърнати нагоре. Учителя съвсем не го допира, само че прави настройващи ритуали. Практикуващите имат вяра, че рейкимастерът (както се назовават учителите) почиства аурата им, задейства и балансира чакрите им и по-късно към този момент силата тече свободно през тялото им. Смята се също, че самият сеанс е лекуване, тъй като откакто се балансира силата в организма, тялото стартира да се самолекува.

Разбира се, не всеки е належащо да става практикуващ, може просто да посещава врач, в случай че има проблеми. Посветените настояват, че 10 сеанса са задоволителни, с цел да се предотвратят здравословни проблеми като мигрени, стомашни неразположения, мъчителен цикъл, страхова невроза, бодърствуване. Те обаче са безапелационни, че постоянно е по-добре човек да е иницииран (настроен на честотата на енергията), тъй като по този начин лекуването се прави по-бързо, само че и най-много, тъй като всеки може да се лекува самичък.

Самите лечебни сеанси не не престават повече от час и се състоят просто в полагане на длани върху разнообразни елементи на тялото – очите, тила, ушите, гърлото, слънчевия сплит, стомаха, коленете и така нататък Учителите настояват, че в случай че сами усвоите рейки, може просто вечер като си легнете или заран като се разсъните, да отделяте по половин час, с цел да се „ зареждате ”.

По-високите степени в рейки се усвояват по-трудно, само че и дават повече сили – при втора степен се употребяват знаци за отбрана, лекуване, привличане на благополучие. А третата степен е единствено за в действителност отдадените, които желаят да станат самите те учители.

Затова първата степен е най-широко публикувана и доста лесна за асимилиране. За нея не се желаят някакви специфични заложби, с изключение на да вярвате, че лечебната сила в действителност ще ви помогне да подобрите живота си.

Автор: БЕЛА ЧОЛАКОВА / Mila.BG

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР