Все по-често българинът пазарува по интернет, показва годишната статистика на

...
Все по-често българинът пазарува по интернет, показва годишната статистика на
Коментари Харесай

Все по-рядко влизаме в магазина, пазаруваме по интернет

Все по-често българинът пазари по интернет, демонстрира годишната статистика на Национален статистически институт за търговията на дребно.

През юли 2018 година поръчките по пощата, телефона или интернет са се нараснали с 13.4% по отношение на същия месец на предходната година.

Най-голям е растежът при търговията с фармацевтични и медицински артикули - с 14 на 100.

Спад има при търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 6.1%, търговията на дребно с разнородни артикули - с 1.1%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.7%.

Месечните данни също демонстрират растеж на търговията по интернет. През юли той е с 0.6%. Такъв има и при търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 0.4%, търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения и търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - по 0.1%.

Намаление е маркирано при: търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 2.3%, търговията на дребно с разнородни артикули - с 0.3%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.2%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 0.1%.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР