Все пак талантът не се губи. Комикът Зеленски, който се

...
Все пак талантът не се губи. Комикът Зеленски, който се
Коментари Харесай

Експериментите на Зеленски с Донбас

Все отново геният не се губи. Комикът Зеленски, който се озова в стола на президента на Украйна, стартира да работи в цялостно сходство с приказката: „ Няма да има кино, тъй като няма ток, само че ще има танци “

Когато най-сетне стана ясно на всички, че съветското настъпление, оповестена за 16 февруари, няма да се състои, Зеленски разгласи този ден за нов празник - Ден на единството. По неотложност беше дадена директива за образуване на всеукраинско честване на успеха над „ агресора “, който не е пристигнал на войната. Всички телевизионни канали излъчваха телемаратон през целия ден, служители и други „ подвластни от бюджета “, в това число възпитаници и даже детски градини, бяха подредени да обличат бродирани ризи и да пеят химна на страната в хор в 11.00 часа, а на локалните администрации да провеждат патриотични улични прояви.

Излезе унило. Около стотина души се събраха на Майдана в Киев, които изпяха нещо към знамето. Приличаше на кокалест фарс, само че от нощта на 17 февруари стана обезпокоително. Започна внезапно изостряне на демаркационната линия в Донбас. Десетки нарушавания на примирието бяха обявени в Донецк и Луганск, в това число с потребление на неразрешени оръжия. На 18 февруари управлението на републиките разгласи евакуацията на популацията в Русия.

Според украинските военни, представени от изданието " Страна ", към момента има публична възбрана за разкриване на огън на фронтовата линия. Зад кулисите обаче на 17 февруари командването е издало джука заповед, с която дава право на частите да открият огън при всяко придвижване на съперника. И отчет за пукотевица към съперника също към този момент не се изисква. На позициите, съгласно военните, тази директива е била възприета безусловно - като позволение за пукотевица във всяка неразбираема обстановка.

Тук персоналните стремежи на Зеленски към този момент не играят никаква роля: той не е от вида фигура, която да демонстрира политическа воля в сложен миг, ориста му е да се носи по течението. Може би са му дали обещание нещо във Вашингтон. По един или различен метод решението е взето не в Киев, а другаде, оттатък океана. И незабавно започнаха да се популяризират изказванията на западната преса и публични лица за „ доста евентуалното навлизане на Путин “ в идващите дни. 20 февруари е избран за новата дата. Джо Байдън още веднъж се отличи: „ Ние “, сподели той, „ имаме всички признаци, че те са подготвени да навлязат в Украйна, да нападат Украйна. Имам възприятието, че това ще се случи в идващите няколко дни. "

Вечерта на 18 февруари заместник-директорът на Националния стопански съвет на Белия дом Дулип Сингх разгласи антируски наказания в отговор на “нахлуването”. Както можа да се разбере от неговите думи, глобите ще бъдат ориентирани против най-големите финансови институции на Русия, а също към “контрол на износа” (ограничаване на покупките на западни технологии от Русия).

В същото време, съгласно американския чиновник, първичният пакет от наказания против Русия най-вероятно няма да включва спиране на връзката с междубанковата разплащателна система СУИФТ: „ Всички благоприятни условия остават на масата. Но евентуално няма да видите ограничения, свързани със СУИФТ в първичния пакет. Нашите ограничения нямат за цел да понижат или увредят способността на Русия да доставя света с енергия”. Добре, ясно.

Сингх сподели още, че пакетът от вероятни нови западни наказания против Руската федерация към момента не е подготвен, само че създаването му е съвсем приключено. Очевидно този пакет е бил една от главните, в случай че не и главната тематика на диалога на Байдън с водачите на Съединени американски щати, Канада, Англия, Франция, Германия, Италия, Полша, Румъния, както и с представителите на управлението на Европейския съюз и НАТО, който се състоя вечерта на същия 18 февруари.

По-късно самият Байдън направи изказване, в което упрекна Русия, че се пробва да предизвика Киев в Донбас, с цел да нахлуе в Украйна през идващите дни.

А малко по-рано Путин на конференция след договарянията с Лукашенко сподели: „ Санкциите ще бъдат въведени във всеки случай. Има някаква причина през днешния ден, да вземем за пример, обвързвана със събитията в Украйна, или няма такава - ще се откри, тъй като задачата е друга. Целта е да се забави развиването, в тази ситуация на Русия и Беларус. В гонене на тази цел постоянно ще има причина за въвеждане на избрани ограничавания, нелегитимни, повтарям”.

А ръководителят на Държавната дума на Федералното заседание на Руската федерация Вячеслав Володин предизвести: „ Русия не желае война. Нашият президент Владимир Путин неведнъж е приказвал за това преди и приказва за това през днешния ден. Но в случай че има опасност за живота на жители на Руската федерация и сънародниците, живеещи в ДНР и ЛНР, страната ни ще се застъпи за тях.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР