Все още вярвам, че има възможност за по-съществени разговори с

...
Все още вярвам, че има възможност за по-съществени разговори с
Коментари Харесай

Османи вярва, че е възможно решение и със служебното ни правителство

Все още имам вяра, че има опция за по-съществени диалози с техническото държавно управление в България, като се има поради, че през март предходната година тя даде зелена светлина за започване на договаряния, т.е. когато беше взето политическо решение, тъй че няма подозрение, че има. Това съобщи през днешния ден външният министър на районен съд Македония Буяр Османи на взаимна конференция с унгарския си сътрудник Петер Сиярто.
Въпросът за текста на рамката на договарянията остава като причина за провеждането на първата междуправителствена конференция, сподели още той.
 Кючюк пред Заев: Свързаността сред двете ни страни е ключът към добросъседските връзки Кючюк пред Заев: Свързаността сред двете ни страни е ключът към добросъседските връзки
Евродепутатът Илхан Кючук се срещна с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев и министъра на външните работи Бу...
Османи разгласи, че идната седмица чака по-голяма дипломатическа интензивност, тъй че в последна сметка, както той акцентира, да може да се реализира решение, което да докара до това първата междуправителствена конференция да се организира през юни.
„ Не мога да подсигурявам какъв ще бъде епилогът на тези действия и тези диалози, само че знам, че това е в полза на всички, тъй като тази мислена стена, издигната пред Северна Македония, към този момент се е трансформирала в тест за доверие и държавите-членки знаят това. Това го знае и България и на тази основа ние ще се опитаме да намерим метод за реализиране на решение “, сподели външният министър.
По-рано българският механически външен министър Светлан Стоев, който пое поста от настоящия външен министър Екатерина Захариева като част от служебното държавно управление на България през днешния ден, акцентира, че техническото държавно управление ще продължи да се придържа към актуалните позиции на България за Република Северна Македония. Според него, че ще има някаква смяна в българската позиция през идващите два до три месеца по време на техническото държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР