Все още водата в южните части на Черноморието не е

...
Все още водата в южните части на Черноморието не е
Коментари Харесай

Пречиствателната станция на Царево все още не работи

Все още водата в южните елементи на Черноморието не е подобаваща за къпане . Това изясни за БНР шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас и някогашен регионален шеф Павел Маринов.

По думите му точно когато има буря, си личи дали инфраструктурата има слаби места.

Направен е оглед на пречиствателната станция на Царево , като първо тя би трябвало да бъде прочистена, да бъде тествана по какъв начин работи и едвам тогава да бъде пусната. Към момента екипите работят интензивно на място, увери Маринов. Варвара, Ахтопол и Синеморец не могат да бъдат включени към пречиствателната станция на Царево, посочи той.

Според него е доста значим към момента изчезналият общ организационен проект на Царе во , което е законова спънка за облекчаването на процедурите на сходен жанр уреди. Маринов акцентира, че има 10-годишен застой по тематиката с общия организационен проект на общината.

Там, където няма канализация, изгребните, водопътни ями се източват от профилирани компании, уточни Маринов. По думите му непрестанно текат инспекции, като годишно Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас прави над 1500 инспекции на зауствания и сходен вид обекти.

По информация на бТВ анализът от сегашната инспекция ще е подготвен до 10 дни. Той ще покаже дали има пропуски в употребата на оборудванията, които би трябвало да подсигуряват чистотата на морската вода. До момента е открита скъсана тръба на един от компрометираните мостове в Царево, от която изтичат фекални води. Тръбата е била сложена под моста законно, демонстрира инспекцията на екоинспекцията. Очаква се тя да бъде вкарана в канализационната мрежа до седмица.

От РЗИ-Бургас също предлагат на туристите в община Царево до доказване, че микробиологията е в норма.
 Оголените тръби в Китен се оказаха цялостни с дъждовни води
Оголените тръби в Китен се оказаха цялостни с дъждовни води

В града няма нито една тръба, която да извежда битова отходна канализация посредством заустване в морето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР