Все още управлението е неубедително, защото основният въпрос е свързан

...
Все още управлението е неубедително, защото основният въпрос е свързан
Коментари Харесай

Горанов не изключва нови избори, ако бюджетът на Асен Василев не мине

Все още ръководството е неубедително, тъй като главният въпрос е обвързван с технологията на самото ръководство. Хубаво е, че има болшинство в Народното събрание за държавно управление, само че още е рано да се видят отчетливи правила за ръководството на страната. Това съобщи някогашният финансов министър и сегашен член на ГЕРБ Владислав Горанов пред bTV.

По думите му съдружното съглашение е една от вероятните технологии за положително ръководство. Добрата вест е, че има държавно управление, към което биха могли да се надграждат целите на двете обединения. Към сегашния стадий обаче има към момента опознаваме сред сътрудниците, уточни Горанов и даде образец, че няма определени регионални шефове и ръководители на отрасловите парламентарни комисии.

„ Все още държавното управление не е сработило и ръководещото болшинство не се е сработило, само че се надявам, че това ще се случи “, сподели някогашният финансов министър.

Той е на мнение, че огромното опълчване в предизборната конюнктура и разликите сред двете партии – ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС, можело да роди и различен състав. Експертен кабинет не съществува като разбиране в политиката, уточни Горанов. Той счита, че естественият водач в това държавно управление е финансовият министър Асен Василев.

Според Горанов бюджетът е еманация на ръководещите към управлявалите, тъй като харчат техните пари. Бюджетът не взема решение доста от въпросите пред обществото, а цели да поправи белите през годините, разяснява Владислав Горанов и добави, че бюджетът е формиран на границата от вероятния недостиг от позиция на напредък на стопанската система.

Той посочи, че сегашният бюджет е изработен по този начин, че е мъчно да бъде изменен. Партиите нямат избор да не поддържат бюджета, счита Горанов.

„ Ако бюджетът не бъде подсилен, на процедура това значи нови избори или най-малко политическа рецесия “, безапелационен бе някогашният финансов министър, който се надява идващият бюджет да бъде по-амбициозен за да промени нещо.

Относно новия шеф на Българска народна банка Горанов счита, че сегашният шеф на Българска народна банка Димитър Радев би трябвало да получи доверие за втори мандат, въпреки че към този момент е с изминал мандат на ръководство. В сегашната обстановка, когато еврозоната е на една крачка от нас и когато финансовата непоклатимост на страната, Димитър Радев е подобаващ, аргументира се Горанов.

„ Симеон Дянков не е неприятен финансист, само че за сходна работа би трябвало да се търсят хора, които имат опит. Нямаме време за сходни обществени опити “, сподели още някогашният финансов министър. Горанов отсече, че Народната банка няма да се трансформира в разменна монета. Всички партии в Народното събрание могат да поддържат Димитър Радев, прикани той.

Владислав Горанов не е удовлетворен, че е в листата „ Магнитски “. Той се надява този пъзел да бъде разплетен.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР