Все още тече разследване и не се знае кой е

...
Все още тече разследване и не се знае кой е
Коментари Харесай

Майката на припадналия в дискотека тийнейджър пред BG VOICE: Някой е подписал фалшиво родителско съгласие

Все още тече следствие и не се знае кой е сложил подправения автограф под документа за родителско единодушие, с който 15-годишният Максим е позволен в дискотека в Правец, където след това припадна след приложимост на алкохол и божествен газ, сподели пред кореспондент на BG VOICE майката на момчето Елица Йорданова. По думите й погрешният документ е открит у сина й след припадъка. Данните в него не са действителни. Йорданова сложи и въпроса за контрола, който се реализира посредством такива документи.

“За първи път нощес разбрах, че съществува подобен документ, такава декларация (семейството живее в Холандия – бел. ред.) за родителско единодушие, която открих полупопълнена в джоба на сина ми, когато го видяхме за първи път в незабавния център в Правец… Документът е запълнен, допускам, с фиктивни имена, ЕГН не е същинско, не е действително, телефонният номер, който е даден, не е реален” – сподели майката на Максим.

Запитана дали знае кой е подписал декларацията, тя отвърна, че към момента няма такава информация и че тече следствие на полицията.


Ще спомагат ли от дискотеката
Майката показа, че момчето към този момент е много по-добре. Тя е потърсила контакт с шефа на дискотеката, само че “той беше доста недодялан ”. На сутринта, когато към този момент е бил налице медиен интерес към случая, той се е извинил на Йорданова. Според нея ще бъде жест на благосклонност от негова страна ще е да покаже записите от камерите на заведението. Те може да покажат кой е влезнал със сина й и кой му е дал алкохол, макар че е невръстен.

Управителят на дискотеката в Правец, в която 15-годишният Маским припадна след приложимост на алкохол и божествен газ, е бил небезизвестният Румен Гунински – младши, наследник на Румен Гунински, който е кмет на града и е спряга за един от най-приближените хора на някогашния шеф на Лукойл за България – Валентин Златев. Името на Младши нашумя през октомври 2009-а година, когато той беше похитен от групата на „ Наглите “. Румен беше отвлечен пред постройката на НСА в Студентски град, а за свободата му се твърди, че са били поискани сред 1 млн. и 1,5 млн. евро.
Хората знаят какво става, само че се опасяват
Йорданова направи съпоставяне с контрола над придвижването на децата в Холандия и акцентира, че там младежите “нито имат достъп до дискотека, нито някой може да им продаде алкохол”. По думите й случай като със сина й може да се случи на всички места, само че зависи от мащаба.

Според майката доста хора от Правец са говорили с ние и са давали сведения, само че с изискване да останат анонимни, тъй като ги е боязън.

“Поведението на хората е подбудено от боязън, тъй като в такова малко градче всички се познават, всички знаят, че в това заведение шеф е синът на кмета на Правец и хората казват… ще ти го кажа, само че не ми споменавай името” – сподели тя пред BG VOICE, като акцентира, че някои хора, с които е говорила, са я посъветвали да внимава да не си навлече неприятности.

Йорданова опроверга медийните информации, че й е формиран акт, задето е пуснала сина си късно на открито. Тя сподели, че даже устно никой не е повдигал въпроса, макар че е била два часа в полицейското ръководство.
Пуснах го, тъй като му имах доверие
На въпрос за какво въпреки всичко синът й е бил на открито късно, Йорданова отговори, че му е имала доверие. Тя е считала, че познава детето си добре.

“Той просто сподели “може ли да се разходя, тъй като през днешния ден на никое място не съм излизал” – показа Йорданова по отношение на предисторията на случая.

Запитана дали още веднъж ще има доверие на Максим, майката отговори, че в този момент този въпрос не стои пред нея, тъй като целта й е момчето да се възвърне. Тя сподели, че се надява “както не е имал до момента първи път, това да му е пък последният”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР