Все още се осъществява наблюдение от служители на Държавно горско

...
Все още се осъществява наблюдение от служители на Държавно горско
Коментари Харесай

Служители на Горското стопанство наблюдават района на мащабния горски пожар в Антоновско

Все още се реализира наблюдаване от чиновници на Държавно горско стопанство-Омуртаг на сектора в горски масив в землището на антоновското село Свирчово.

Както заяви, на 6 ноември там породи низов пожар, в гасенето на който две денонощия се включиха огнеборци, горски чиновници и доброволци. 

Говорителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Ани Кръстева добави, че нощес към 22:30 часа е сигнализирано за пожар в сухи треви, като огънят е тръгнал от тлеещи дървета и дънери.

На мястото са пристигнали по един екип на Районните служби „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Антоново и в Омуртаг. Пожарът, който е обхванало към 15 декара сухи треви, навреме е бил погасен. Спасена е към 150 декара смесена гора. В региона продължава да се реализира наблюдаване. 

От Дирекцията  допълват, че за денонощието екипи на Районните пожарни служби в Търговище и в Попово са погасили без директни материални загуби два пожара в сухи треви заради немарливост при боравене с открит огън - наоколо до борова гора в търговищкото село Вардун, и в поповското село Ломци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР