"Все още при нас идват хора, които не вярват, че

...
"Все още при нас идват хора, които не вярват, че
Коментари Харесай

Пулмологът Д-р Бруск Халил: Все още идват хора, които не вярват, че К-19 съществува

"Все още при нас идват хора, които не имат вяра, че COVID-19 съществува “, това съобщи доктор Бруск Халил в предаването "Тази заран " по bTV.

Д-р Халил е пулмолог и завеждащ Коронавирус отделението във Втора МБАЛ – София. По думите му пациентите изчакват до последния миг, с цел да потърсят лекарска помощ, което при тази зараза може да се окаже съдбовно.

„ Хората подценяват заболяването, не взимат нещата съществено. Когато потънат в дихателна непълнота, тогава търсят нашата помощ “, споделя доктор Халил. Той посъветва пациентите да търсят лекарска помощпри първи признаци на дихателна непълнота – зной, болки в гърдите и температура. „ Нон стоп обясняваме на хората, че ковид съществува.

Даже единият пациент при нас – осем дни му споделям, че е за болница, той ме гледа с неуважение. И сега бере душа, с максимален напън успяхме да го извадим от това състояние “, споделя доктор Халил. Той разяснява, че наложените противоепидемични ограничения са положителни и нужни.

По думите му би трябвало да чакаме трета вълна на ковид през идващото лято, когато антителата на множеството преболедували ще изчезнат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР