Все още нямаше яснота дали арестуваните Орлин Русев, Бисер Джамбазов

...
Все още нямаше яснота дали арестуваните Орлин Русев, Бисер Джамбазов
Коментари Харесай

Посланик Райков потвърди: Тримата арестувани българи по подозрения в шпионаж в полза на Русия са в затвора

Все още нямаше изясненост дали задържаните Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова не престават да са в пандиза след арестуването им през февруари, като бе обявено, че други драма задържани по време на акцията са били пуснати под гаранция.

 

Посланик Райков в този момент удостовери, че публично е получил съобщение, че тримата не престават да са зад решетките.

 

По-рано денем редица медии на Острова продължиха да разясняват тематиката.

 

" Дейли телеграф “ акцентира на почналото следствие в София на активността на тройката поради опасения, че като част от прокремълска мрежа те може да са се пробвали да се намесят в българските избори във Англия. Смята се, че техните хипотетични действия не са били лимитирани единствено до Обединеното кралство, където са основани от към десетилетие и че тяхна задача е била да наблюдават антикремълски фигури, в това число публицисти, в цяла Европа. Прави се инспекция за връзки с партия " Възраждане ", известна със своите антизападни, проруски позиции.

 

В друга обява на същия вестник се показва, че тримата българи, арестувани по съмнения в шпионаж за Русия, в продължение на 10 години са употребявали апартамент в Западен Лондон, близо до военновъздушната база Нортхолт, която постоянно се употребява от министри, ръководители на непознати страни и НАТО, както и членове на кралското семейство, за полети в чужбина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР