Все още няма връзка с екипажа на отвлечения кораб Руен,

...
Все още няма връзка с екипажа на отвлечения кораб Руен,
Коментари Харесай

Няма връзка с екипажа на отвлечения кораб Руен

Все още няма връзка с екипажа на отвлечения транспортен съд " Руен ", благосъстоятелност на параходство " Български морски флот ". Няма достъп и до сателитните телефони. На борда на плавателния съд има 18 души, 8 от които са българи, както и моряци от Ангал и Мианмар.

Корабът е бил високомерен на абордаж през вчерашния ден на 380 морски благи източно от о. Сокотра до Йемен във водите на Арабско море.

Все още не се знае кои са нападателите - дали това са бунтовници или пирати. Във Външно министерство има образуван специфичен екип, който работи по случая. От параходство " Български морски флот " споделиха, че от първостепенна значимост е запазване на сигурността на екипажа на кораба.

" Има институции, които са ангажирани. Както знаете, нормално там би трябвало повече тишина, с цел да се проведат също договаряния, към момента има известна неизясненост по какъв начин ще се развият нещата през идващите 1-2 дни. Така че - следим го, за момента няма потребност от в допълнение изпитание ", сподели министър председателят Николай Денков от Брюксел.

" Разполагаме с информацията за отвлечения транспортен съд и 8 българи на него. Направено е нужното, с цел да бъде предадена информацията на всички сътрудници и институции, на които ще разчитаме да окажат подпомагане ", уточни Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР