Все още няма подписвани договори за финансиране на теренни археологически

...
Все още няма подписвани договори за финансиране на теренни археологически
Коментари Харесай

Не се знае кога ще започне археологическият сезон във Варна | Няма подписвани договори за финансиране на теренни археологически проучвания

Все още няма подписвани контракти за финансиране на теренни археологически изследвания във Варна и региона сред Министерството на културата и Регионалния исторически музей. Това сподели пред медии шефът на РИМ – Варна Игор Лазаренко. По думите му за първи път стартът на археологическият сезон се бави толкоз дълго, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Теоретично се планува да се работи по четири обекта, които са утвърдени за държавно финансиране. Това са крепостта Кастрици в резиденция „ Евксиноград ", Петрич кале, Джанавара и квадрибурга до село Шкорпиловци. Между 30-40 хиляди лв. е сумата, която би следвало да обезпечи Министерството на културата, уточни Лазаренко.

В предишни години подписването на договорите най-вече се е забавяло до юли месец. Ако въпреки всичко парите дойдат, сезонът може да продължи и до ноември. Всичко зависи от края на финансовата година или по-скоро от условието от Министерството за докладите, сподели още ръководителят на РИМ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР