Все още няма подписан договор между ЦИК и Сиела Норма

...
Все още няма подписан договор между ЦИК и Сиела Норма
Коментари Харесай

Кой кого притиска до стената? Няма подписан договор за софтуера на машините за вота

Все още няма подписан контракт сред ЦИК и " Сиела Норма " за софтуерно обслужване и логистика на наличните машини за вота, доставени от компанията. След диалози с компанията комисията взе решение да даде на " Сиела Норма " 4.35 млн. лева без Данък добавена стойност за тези услуги, само че компанията нито подписва контракта, нито се отхвърля от него.

Това е следващият проблем към машините и още веднъж той е обвързван със " Сиела Норма ". В началото на месеца компанията разгласи, че няма да достави желаните от комисията спомагателни 1500 машини, тъй като сумата била доста ниска. Предложената оптималната стойност на поръчката беше 6.5 млн. лева без Данък добавена стойност и с изключение на устройствата, включваше и логистиката и обслужването на софтуера за всички машини. За всичко това, което докара до.

След това обаче комисията стартира нови договаряния със " Сиела Норма " – единствено за логистиката и софтуера. В резултат на това, само че изпълнителният шеф на компанията Веселин Тодоров разгласи, че " договорът е доста тежък и съдържа неизпълними условия ".

Тезата на " Сиела "

Пред БНР Тодоров разгласи, че препоръчаният от ЦИК контракт съдържа " доста, доста тежки клузи " и даде образец, че " всяко нарушаване, колкото и малко да е то, би коствало 10% наказателна клауза т.е. 435 хиляди лева " .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР