Все още няма официална информация за цените на новите модели,

...
Все още няма официална информация за цените на новите модели,
Коментари Харесай

Samsung залага на S9 и S9+ в битката с Apple

Все още няма публична информация за цените на новите модели, само че съгласно осведомени S9 ще коства към 850 евро, а S9+ към 1000 евро

© Капитал Още по тематиката
Apple възнамеряват да купуват кобалт непосредствено от миннните компании

Производителят на iPhone е един от най-големите крайни консуматори на метала
22 фев 2018
Най-добрите смарт телефони

През втората половина на 2017 година бяха пуснати новите флагмани на огромните производители, които ще диктуват пазара най-малко до началото на лятото
12 яну 2018
Samsung Electronics предвижда по-ниска облага от предстоящата
9 яну 2018
Колко надалеч е Шънджън от Финландия

От дребен китайски производител Huawei се трансформира в компания с един от най-високите бюджети за разработки в света
15 дек 2017 На огромно събитие пред хиляди медии и сътрудници в Барселона Samsung показа идващия си ход в оспорваното смарт телефон съревнование с Apple. След триумфа на миналогодишните модели Galaxy S8 и S8+, както и на излезлия през есента Note 8 южнокорейският колос не прави особени промени в дизайна на новите си флагмани S9 и S9+. Новостите са главно " под капака " и засягат камерата, шерването на фотоси и прекарвания, както и звука.

" Най-важната функционалност на днешния смарт телефон е образната връзка - изображенията заменят думите ", разгласи по време на представянето Ди Джей Кох, президент на Samsung за IT и мобилни връзки. Новите модели са ориентирани точно към потребителите със мощно наличие в обществените медии и чатове, които споделят всичко в всекидневието си.

Въпреки фокуса върху този вид клиенти S9 и S9+ са надалеч повече от средство за " образна връзка " за младите. Както множеството флагмани, новите модели на Samsung имат последните хитови характерности - в тази ситуация последния процесор на южнокорейците Exynos 9810 (на други пазари отвън Европа ще се предлага и с Qualcomm Snapdragon 845), от 64 до 256 GB вътрешна памет плюс слот за Micro SD карти, както и 4 и 6 GB оперативна памет. S9 и S9+ резервират и размерите на предшествениците си - надлежно 5.8 и 6.2 инча. Батерията е същата - 3000 mAh за S9 и 3500mAh за S9+. При дизайна единствената основна смяна е по-ниската позиция на датчика за отпечатъци по отношение на задната камера.

Новата камера

Но несъмнено най-важното за Samsung беше да акцентира върху развитите благоприятни условия на камерата. И миналогодишните модели се представяха доста добре в тази сфера (както и множеството от флагманите на съперниците в сектора), само че S9 и S9+ надграждат върху тези основи. Също по този начин S9+ има двойна камера.

Основният датчик остава 12 мегапиксела, само че обективът е напълно изменен. Механичната двойна бленда е оригиналност при смарт телефоните и съгласно Samsung ще разрешава доста качествени фотоси при слаба светлина. Според южнокорейската компания тя имитира по какъв начин човешкото око реагира на светлина. Новият датчик има лична памет, което му разрешава да не употребява оперативната памет на телефона и да обработва изображенията надалеч по-бързо отпреди.

Друго изобретение е опцията за видео при суперзабавен каданс. Galaxy S9 и S9+ имат автоматизиран детектор за придвижванията, който улавя 960 фрагмента в секунда. Тази функционалност несъмнено е ориентирана към горепосочените фенове на " образната връзка ".

Новост за тях са и така наречените AR емотикони (такива с добавена реалност). Така всеки консуматор може да основава емоджи, наподобяващо външния му тип и изражение. Така Samsung дава отговор на анимираните емотикони на iPhone X. Макар и занимателни, тези функционалности си имат тъкмо избрана аудитория и не засягат доста други консуматори. За тях Samsung залага на развиване на гласовия си помощник Bixby, който беше пуснат през предходната година с изменчив триумф. Сега с негова помощ смарт телефонът ще може да прави превод в действително време, да разпознава обекти, да пресмята калории и други Естествено, тези функционалности занапред ще се тестват и развиват. Новост за Samsung са и стерео високоговорителите, които употребяват марката на AKG и поддържат Dolby Atmos. Все още няма публична информация за цените, само че съгласно известния блогър Ивън Блас S9 ще се продава в Европа на цена от 850 евро, а S9+ - за към 1000 евро. И двата модела излизат в България в средата на март.

Постоянни усъвършенствания

Суперконкурентният пазар на смарт телефони се забавя, а разликите сред хитовите артикули на водещите производители са минимални. Иновациите към този момент не са по този начин постоянно срещани и затова всяка компания се пробва да прави непрекъснати усъвършенствания на продуктите си, с цел да изпъкне пред останалите и да убеди капризните купувачи да го изберат. Като пазарен водач Samsung се пробва да реализира точно това и с S9 и S9+, които по-скоро са " втора серия " на S8 и S8+.

Миналогодишните модели на южнорейската компания означиха огромния скок по отношение на предшествениците си, а тогава за Samsung беше значимо и да покаже новата си визия след изтеглянето на Note 7. На провеждащия се Световен мобилен конгрес в Барселона нови модели показват и доста други компании като Sony, LG и други, само че не и огромните съперници на Samsung в световния топ 3. Apple в никакъв случай не взе участие в този конгрес, а Huawei ще покаже новия си флагман P20 в края на март.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР