Все още няма официален документ, който да посочва на какво

...
Все още няма официален документ, който да посочва на какво
Коментари Харесай

Все още няма официален документ, който да посочва причина за задържането на корабите в Румъния

Все още няма формален документ, който да показва на какво съображение са арестувани българските риболовни кораби в Румъния. Това съобщи на брифинг зам.-министърът на земеделието Георги Събев след срещата си с представители на рибарските групи и всички наранени страни по случая. Задържаните риболовци към този момент са у нас, само че трите български кораба не престават да бъдат арестувани на пристанището в Констанца. Събев посочи, че се изчаква юридическия документ, въз основа на който би трябвало да се реши какви стъпки да бъдат подхванати от засегнатите страни.

По оценка на Министерството на земеделието нашите кораби са осъществявали законна активност в общите води на Европейски Съюз в Черно море, съобщи зам.-министърът на земеделието Георги Събев.

По думите му протоколът от задържането е бил публикуван единствено на румънски език, като не им е бил възложен.

Изпълнителният шеф на Агенцията по риболовство и аквакултури Ваня Стаматова увери, че риболовците може да разчитат напълно на поддръжката на българската администрация. От своя страна капитан Красимир Петров, притежател на два от арестуваните кораби, сподели, че на дневен ред е да си вземат корабите, другояче ще банкрутират.

Корабите бяха арестувани в четвъртък вечерта с претекста за противозаконен улов на акули. Българските риболовци се завърнаха без повдигнати обвинявания, само че корабите им останаха на пристанището в Румъния.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР