Все още няма никакви експертизи, тепърва ще се изготвят –

...
Все още няма никакви експертизи, тепърва ще се изготвят –
Коментари Харесай

Адвокатът на шофьорката от АМ Тракия намеква, че водачът на автобуса е реагирал неадекватно

Все още няма никакви експертизи, занапред ще се изготвят – както съдебно-медицински, по този начин и механически. Това дело ще влезе в съда след 12 месеца, съобщи Николай Кокинов, юристът на Цвета Таскова – шофьорката, която провокира злополука с катурване на рейс на Автомагистрала " Тракия ", при която починаха 6 души.
По думите му Тасева е била първата, която се е обадила на тел. 112 и е пособия на потърпевшите. Адвокатът на Тасева увери пред bTV, че тя няма желание да се укрие.
Цвета Тасева е декларирала, че ще понесе всяка глоба, която ѝ бъде избрана, в случай че бъде приета за отговорна.
Припомняме, че Кокинов е някогашен градски прокурор на София, като той напусна поста със скандал - беше уволнен дисциплинарно и не можеше да практикува като правист 2 години, откакто стана ясно, че рапортува на Бойко Борисов всичко по процесуални дейности на прокуратурата – информация, която не би трябвало да бъде споделяна с никой. Кокинов правеше това в Банкя, като изтече запис на една от срещите.
Съдът възприе тезата да бъде променена мярката за неотклонение на клиентката ми, защото следствието няма да завърши за 6-7 седмици, уточни Кокинов пред Нова телевизия по отношение на случая с Таскова.
Бившият прокурор опита да изкара тезата, че 1200-килограмов автомобил мъчно можел да изтласка 10-тонен рейс. Твърде евентуално е и водачът на рейса да е реагирал несъответстващо и да е извил кормилото, само че това е догадка, нищо не е потвърдено, посочи Кокинов. Той категорично акцентира, че клиентката му не се усеща добре, че горчиво съжалява за случилото се.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР