Все още няма дата за евентуална израелска операция в Рафа,

...
Все още няма дата за евентуална израелска операция в Рафа,
Коментари Харесай

Зловещото лице на войната: Разследване след смъртта на 6-годишно момиче в Газа

Все още няма дата за възможна израелска интервенция в Рафа, само че терзанията на интернационалната общественост от сходен ход се усилват. Известно е, че министър председателят Бенямин Нетаняху е наредил да се създаде проект за евакуация на цивилни от региона, и да се обмисли усилване на интервенцията против " Хамас ". Целта - да се принуди радикалната палестинска формация да бъде по-активна в договарянията за освобождение на заложниците, взети през октомври предходната година. Ето роман за жестокостта на войната - в град Газа откриха мъртво 6-годишното момиче, дни откакто то звъня за помощ...

Шестгодишната Хинд, дружно с нейни близки, и двама парамедици, които се опитвали да им оказват помощ, са били открити мъртви. Хинд, дружно с чичо си, лели си, и тримата си братовчеди, се опитвали да изоставен град Газа, когато попаднали под израелски обстрел.

Хинд: Елате и ме вземете.... Ще дойдете ли да ме вземете?

Диспечер: Искаш ли да дойдем при теб?

Хинд: Много ме е боязън. Моля ви, елате. Моля ви, обадете се на някой да пристигна да ме вземе.

Диспечер: Добре, миличка, ще дойда да те взема.

От диалозите на детето с диспечер от Червения полумесец излиза наяве, че детето евентуално е единственото останало живо в колата.

" Нашата работа приказва с Хинд повече от три часа и тя молеше екипа ни: " Елате и ме вземете... " За страдание, не можехме да стигнем до момиченцето непосредствено, тъй като в региона имаше бойни машини на окупаторите. Едва откакто получихме позволение от израелска страна тръгнахме. Но очевидно окупаторите преднамерено са атакували екипа на Червения полумесец ", сподели Нибал Фарса, представител на палестинския Червен полумесец.

На няколко метра от автомобила с околните на Хинд, е открита изцяло изгоряла кола за спешна помощ. Екипът вътре се е притекъл на помощ на фамилията. Преговорите сред Червения полумесец и израелските управляващи е траял повече от 3 часа, тъй като сега в региона, в който е била колата, са се водили тежки сражения.

" Днес сме натъжени от информацията за гибелта на нашите сътрудници Йосуф Зейно и Ахмадал Мадхуун, които трябваше да спасят Хинд. Нашата кола за спешна помощ беше ударена, вътре бяха телата на двамата. Детето беше открито безжизнено в фамилната кола. Изглежда, че колата за спешна помощ е била изумена до момента в който се е опитвала да помогне на Хинд ", сподели още Нибал Фарса, представител на палестинския Червен полумесец.

От Би Би Си са отправили питане до израелската войска за случая. От там са декларирали, че вършат инспекция. Известно е, че Тел Авив упреква " Хамас ", че употребява коли за спешна помощ, с цел да транспортира муниции, разясняват специалисти.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР