Все още няма да има зелен билет в София заради

...
Все още няма да има зелен билет в София заради
Коментари Харесай

Емилия Ангелова, „Спаси София“: Председателят на СОС трябва да е наш

Все още няма да има зелен билет в София поради мръсния въздух. Правим всичко допустимо да има подобен в идващите дни.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Емилия Ангелова, общински консултант от „ Спаси София “.

Ще внесем план за смяна на механизма за битката с мръсния въздух. Сега би трябвало три дни да чакаш да е замърсен въздухът, с цел да се включат сходен вид ограничения. Ще внесем отчет, който планува на база на планирани стойности да може да се прави това авансово, а не да се чакат тези три дни. Предвиждаме и много по-строг надзор – засилени акции през януари. Там където са заменени високозамърсяващите уреди, да забележим дали хората ги употребяват или това е просто следващото неефективно решение. Те имат обвързване да предадат старите си уреди. Ние не имаме вяра, че този надзор е прилаган както би трябвало от предходното ръководство. Имаме догатки, че като отидем на място хората хем си имат климатика, хем си имат замърсяващия апарат.

Големите замърсители са битовото отопление и пътния превоз. В нискоемисионната зона към този момент има регистрирани по 800-900 регистрирани нарушавания дневно. Смятаме, че в този тестови интервал, в който предизвестяваме, а не глобяваме хората, те ще си вземат поука.

В понеделник в СОС наблюдавахме извънредно безконтролно държание от останалите групи. Ние още веднъж проявихме градивно държание и предложихме решение. Ние спечелихме доверието на софиянци и нашата група има повече от втората и третата група. Тоест ръководителят би трябвало да е от нашата група. Нашите сътрудници отхвърлят да вземат участие в градивни диалози. Видяхме ново болшинство сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ, които си гласоподаваха триседмична почивка, изцяло игнорирайки кмета Терзиев, че ще загубим 100 млн. лева европейско финансиране.

Този път ще спрем да призоваваме и към този момент настояваме тези хора в най-кратки периоди да кажат ще седнат ли на диалози с нас или ще продължат да работят против ползите на жителите.

Аз заплата не съм получила към момента, доколкото знам би трябвало да получим заплати. Нашите хонорари за % от заплатата на кмета, която е извънредно скромна и е два пъти по-ниска, в сравнение с кмета на Сандански. Заплатите са към 1300-1400 лева бруто.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР