Все още няма безплатни рецепти, но се надяваме, че след

...
Все още няма безплатни рецепти, но се надяваме, че след
Коментари Харесай

Фармацевтите искат да бъдат включени в помощта на първа линия

Все още няма безвъзмездни предписания, само че се надяваме, че откакто персоналните лекари стартират да ги изписват, към този момент да има. Това сподели ръководителят на Асоциацията на притежатели на аптеки Николай Костов в утринния блок Българска национална телевизия.

По думите му фармацевтите са изложени на директна заплаха от болестта от COVID-19 Много постоянно инфектираните от ковид хора нямат близки, които да им купят медикаментите и заплахата за фармацевтите е доста огромна, предизвести Николай Костов.
 Недоволство измежду фармацевтите: Президентът се среща с тях Недоволство измежду фармацевтите: Президентът се среща с тях
Президентът ще се срещне с фармацевтите. Повод е решението на Български фармацевтичен съюз да заведе иск в Софийския градски съд против...

Той настоя както лекарите получават помощ за работата на първа линия, по този начин и другите медицински експерти да получават възнаграждение за работа си, а при фармацевтите това не се прави.

Костов уточни, че към този момент в аптеките зелени документи не се изискват – нито за работещите, нито за гости. Има много фармацевти, които се преболедували и имат построен имунитет, като заради тази причина не желаят към сегашния стадий да се имунизират, добави Костов.

В умозаключение Николай Костов добави, че стартира да се обрисуват някои неналичия в групите на антиколаболантите, където има недостиг.

Още:
 Фармацевт: Ситуацията с медикаментите у нас се стабилизира Фармацевт: Ситуацията с медикаментите у нас се стабилизира
Има предвидимост на пазара на медикаментите у нас. Това са наблюденията ми от последната година и половина в пандемия. Това съобщи пред БГ...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР