Все още номиналният началник на сектор Икономическа полиция в пазарджишката

...
Все още номиналният началник на сектор Икономическа полиция в пазарджишката
Коментари Харесай

Заловената в кражба шефка на Икономическа полиция излезе от ...

Все още номиналният шеф на бранш " Икономическа полиция " в пазарджишката ОДМВР - Неделка Преждарова най-изненадващо през днешния ден се е появила на работното си място, споделиха източници на " Марица ".   

Припомняме, че през месец март тази година полицайката от бранш " ПИП " беше засечена да присвоява козметичен артикул от аптека в града, без да го заплати. Преждарова била видяна от чиновник на дрогерията да смъква опаковката на крем за гъбички по ноктите, а по-късно прибрала тубата в чантата си. Опаковката е била махната, защото е с баркод и при опит да се изнесе без продуктът да е заплатен, издава звуков сигнал. 

След абсурда Преждарова бе краткотрайно отстранена от работа, а против нея стартира дисциплинарна инспекция от дирекция " Вътрешна сигурност " при Министерство на вътрешните работи.

Междувременно малко след обявяване на случката и необятния отклик в медиите, тогавашната учителка по география в пазарджишкото СУ " Георги Брегов " почнала да употребява един след различен болнични. 

След привършване на инспекцията служители на реда се пробвали да търсят на адрес сътрудника си с цел да й връчат документите, само че непрекъснато удряли на камък. Те не можели да я открият в дома й, нито да се свържат с нея. Съпругът й, който също е чиновник в Министерство на вътрешните работи и работи като защита към база на вътрешното министерство в едно пазарджишко село, твърдял че не знае къде е. Междувременно Преждарова пускала тъжби против служители на реда, които я проверяват. 

Според чиновници, началничката направила опит да заобиколи периода, в който тя би трябвало да бъде известена за резултатите от инспекцията. Съответно в следствие, това щяло да затрудни процедрата за дисциплинарно уволненение. След отстраняването на Преждарова през месец март на нейно място бил одобрен ВрИД шеф на " ПИП " към ОДМВР - Пазарджик. 

Очакванията са в този момент възелът да бъде дефинитивно разсечен, защото няма по какъв начин юридически, а и на процедура да има двувластие в отдела. 

Установените по случая действия са квалифицирани като тежки нарушавания на служебната дисциплинираност и на Етичния кодекс за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи, а също така уронват престижа на ведомството. 

" По смисъла на Наказателен кодекс цената на откраднатото и в следствие платено е незначителна - 20 лв., само че е мощно морално укоримо, тъй като касае дейности на чиновник, още повече шеф на отдел в правоохранителната система ", разясниха за " Марица " опитни юристи  

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР