Все още нито един плаж у нас не е обявил

...
Все още нито един плаж у нас не е обявил
Коментари Харесай

Напрежение между концесионери и хотелиери заради цените на шезлонги и чадъри

Все още нито един плаж у нас не е оповестил цени за шезлонг и чадър. Концесионерите изчакват, а хотелиерите ги упрекнаха, че ще провалят сезона. Огромната плажна линия на „ Слънчев бряг “ е празна. Цените на чадърите евентуално няма да бъдат понижени.

"Държавата е това, министърът е това, който може да направи приказка с концесионерите дали да ги понижи или да ги усили многократно ", съобщи пред бТВ Веселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.

Депутатите от 45-тото Народно заседание постановиха мораториум върху концесиите, с което автоматизирано отпадна опцията концесионерите да сключат съглашения с страната за по-ниски наеми.

Проблемите с чадърите са на път да съсипят летния сезон, оповестиха от Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите.

"Не може с години трупани проблеми в туризма постоянно да се вземат решение през нас и единствено и само за наша сметка. Буквално преди няколко дни те ни споделиха, че няма да има понижение заради този мораториум ", разяснява Николай Димитров, концесионер на плаж „ Крайморие “.

От Асоциацията упорстват страната да обезпечи безвъзмездни чадъри за туристите, заплатили нощувка в местата за настаняване.

"Самите хотелиери нямат нужните средства да заплатят на своите концесионери сумите, които се желаят. Те са в размер сред 100 хиляди лв. за приблизително огромен хотел и стигат до 1 – 1,5 млн., в случай че това са огромни комплекси с по няколко хотела ", сподели Илин Димитров, ръководител на Варненска туристическа камара.

"Ние сме подготвени и имаме упования да създадем тези понижения, каквито желаят от министерството, надлежно и те да ни понижат част от концесионната такса ", съобщи Дирон Ръсовски, конценсионер на плаж.

От Министерството на туризма дадоха отговор, че изследват всички законови благоприятни условия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР