Все още не са заловени тримата издирвани във връзка с

...
Все още не са заловени тримата издирвани във връзка с
Коментари Харесай

Шефът на Национална полиция с последни данни за обирджиите от Сапарева баня

Все още не са хванати тримата търсени по отношение на обира. Те не са напуснали страната. Това заяви директорът на Националната полиция Христо Терзийски и ги прикани да се предадат. „ Практиката да бъдат взривявани банкомати започва преди няколко години. Първите случаи са в Холандия, след това - в Германия и Франция. Имаме статистически данни, че се усилват и в Европа. Имаме 18 похищения на банкомати и 6 от тях са сполучливи.

Преди няколко години бяха изцяло изтръгвани от основите на структурата. Дадохме съответните наставления и към този момент са с вградени лостове, които се вкопават в земята. Но наклонността с взривяването е от няколко години насам”, добави Терзийски пред БНР.

„ В началото на октомври бяха дадени наставления за противопоставяне, само че приказваме за разнообразни притежатели. Един от методите за предотвратяване е омастиляване на банкнотите при гърмеж. Даваме годишно на банките наставления за тяхното имущество. При последния случай камерите са били на налично място за нарушителите и са били отклонени”, уточни той.

Христо Терзийски разяснява и казуса с телефонните измами: „ От десетина години се приказва за телефонни измами. В последната година с помощта на медиите в действителност застанаха във фокуса на публичното внимание. Трябва да приказваме всеки ден за тях, тъй като пострадали са нашите родители. Сформирахме специфични звена за противопоставяне на телефонните измами. Даваме сериозен медиен отзив. Резултатите тази година са положителни - имаме много обезвредени групи”, добави комисар Терзийски.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР