Все още не са ясни причините за пожара в жилищен

...
Все още не са ясни причините за пожара в жилищен
Коментари Харесай

40-годишен мъж е сред загиналите в пожара в Благоевград, опитал да помага на пострадали

Все още не са ясни аргументите за пожара в жилищен блок в Благоевград.

При него починаха трима души, а близнаци на 1 месец са настанени в болница " Пирогов ". Огънят потегли от апартамент на самотно живеещ мъж. Заради пожара блокът беше евакуиран, а хората прекараха нощта при близки и родственици.

40-годишен мъж, опитал да помогне на съседи за евакуация от блока, е измежду починалите при пожара, който избухна към 19 часа нощес.

Само за минути димът извърши целия блок, а в доста жилища останаха блокирани хора, които не можеха да се изтеглят по стълбището поради задимяването. Наложи се те да бъдат изведени от блока през балконите с пожарникарска стълба.

В избавителната акция участваха всички екипи на пожарната от Благоевград. 5 деца бяха евакуираните през балконите, и свалени с автостълба. Сред тях и две бебета-близнаци на един месец. Днес тяхната баба пристигна до блока с цел да благодари персонално на пожарникарят избавил бебетата.

Загиналият възрастен мъж, в чийто апартамент избухна огромният пожар, живеел самичък, откакто скоро брачната половинка му е умряла.

В момента във входа, където избухна пожарът, се позволяват единствено хора, живеещи в блока, които да вземат облекла и други движимости от първа нужда. Предстои нов оглед на следователите, с цел да се изяснят аргументите за пожара.

Автор: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР