Все още не са се утаили страстите покрай последните новости,

...
Все още не са се утаили страстите покрай последните новости,
Коментари Харесай

Facebook решава съдбата на медиите в социалната мрежа с два въпроса

Все още не са се утаили пристрастеностите около последните новости, засягащи news feed-a на Фейсбук, а от компанията на Марк Зукърбърг към този момент подклаждат нови. Този път става въпрос за разрешаване на казуса с достоверността на източниците за информация. Ръководството на обществената мрежа предлага това да стане посредством отправяне на въпроси до потребителите на Фейсбук, а въпросите са следните:
1. Разпознавате ли следният/следните уеб страници?
2. Колко се доверявате на всеки от тях?
Всеки от въпросите ще е с авансово заложени варианти за отговор, като за първия въпрос те ще са "Да " и "Не ", а за втория потребителите ще могат да избират сред "Напълно ", "Много ", "Понякога ", "Едва " и "Като цяло не ".
Подходът идва откакто Зукърбърг реши да се допита непосредствено до потребителите на обществената мрежа (които надвишават 2 милиарда души) за това кои уеб сайтове и медии разгласяват почтени и достоверни истории, които заслужават да се появят в персоналния поток от вести.
Разбира се, тук не става въпрос за референдум, а за програмиране на логаритъм, който ще избира консуматори на някакъв принцип и ще им насочва тези въпроси. Също по този начин поражда и въпроса "Дали потребителите са задоволително способени с цел да отсеят истината от фикцията? ". Засега не е ясно каква орис чака уеб страниците, които са натрупали "точки " в една или друга "категория " съгласно отговорите.
Рупърт Мърдок, ръководител на News Corp., разгласява мнение, в което декларира следното: "Facebook би трябвало да заплаща пари, събрани от реклама, назад на новинарските медии. Ако Фейсбук желае да се отблагодари на медиите, считани от потребителите за "доверени ", в реда на нещата е да се заплаща на тези медии такса по модела, общопризнат от кабелните компании.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР