Все още не може да става дума за връщане на

...
Все още не може да става дума за връщане на
Коментари Харесай

Меркел и Джонсън се обявиха против връщането на Русия в Г-8


Все още не може да става дума за връщане на Русия в Г-7, поради случилото се в Солсбъри (атаката против някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му), продължаващата неустойчивост и революция в Украйна и провокациите на Русия освен в Украйна, само че и на други места. Това съобщи английският министър председател Борис Джонсън на взаимна конференция с немския канцлер Ангела Меркел. Борис Джонсън бе посрещнат през вчерашния ден от стачкуващи, скандиращи " Спрете Брекзит! " покрай канцлерството в Берлин, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По въпроса за връщане на Русия в Г-8 немският канцлер съобщи, че въпреки да се следи известно оживление в позицията на съветския президент Владимир Путин към Украйна, то не е задоволително, с цел да подсигурява връщането на Москва в групата.

Русия бе изключена от Г-8, в този момент Г-7, преди пет години като наказване за анексирането на Крим. Всички сегашни членове на Г-7 вкараха наказания против Москва.

По-рано през днешния ден немски държавен представител съобщи, че в случай че Русия даде някакъв сигнал, че е подготвена да промени позицията си по спора в Украйна, Г-7 може да разиска връщането й във формата, напомня Ройтерс.

Американският президент Доналд Тръмп загатна по-рано тази седмица, че Русия би трябвало да бъде поканена назад в Г-8.
" Мисля, че е доста по-подходящо Русия да е вътре (...) тъй като доста неща, които обсъждаме, са свързани с Русия ", означи президентът.

По тематиката " Брекзит " Джонсън изрази убеденост, че ще може да предоговори съглашението, в случай че настояването на Европейския съюз за защитен механизъм за ирландската граница отпадне.

" Искам да кажа напълно ясно на всички наши немски другари и на немското държавно управление, че ние във Англия желаеме договорка. За нас е належащо защитният механизъм да отпадне. Ако успеем да реализираме това, съм изцяло сигурен, че можем дружно да продължим напред ", сподели английският министър председател.

Ангела Меркел съобщи на конференцията, че е допустимо Европейският съюз и Англия да намерят решение на въпроса с защитния механизъм за ирландската граница през идващите 30 дни.

Меркел насочи за следващ път апел към Англия да реализира договорка за излизането си от Европейски Съюз, съобщи ДПА.
И Меркел, и Джонсън показаха предпочитание за договаряне на договорка преди 31 октомври. Меркел акцентира обаче, че са взети ограничения и за сюжет на Брекзит без договорка. Според Меркел е значимо Англия да напусне Европейски Съюз по подобен метод, че двете страни да запазят близки и другарски връзки в бъдеще.

Германският канцлер акцентира нуждата след Брекзит Европейски Съюз и Англия да обсъдят съглашение за свободна търговия между тях.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР