Все още не е ясно коя онлайн платформа ще се

...
Все още не е ясно коя онлайн платформа ще се
Коментари Харесай

IKEA планира да продава продуктите си чрез онлайн платформи

Все още не е ясно коя онлайн платформа ще се окаже желан вид за Ikea.

© Jacky Naegelen Още по тематиката
IKEA купува платформата за наемане на работа TaskRabbit

Шведската компания търси способи да разшири набора от услуги, които предлага на клиентите си
3 окт 2017
IKEA възнамерява 200 млн. евро вложения в Сърбия за 5 години

Шведската верига планува да открие още два магазина в страната
20 сеп 2017 Шведската верига за домашно обзавеждане IKEA възнамерява да продава своите артикули и посредством разнообразни онлайн платформи, оповестява Financial Times. Решението на шведската група да се насочи към фирмите от бранша за онлайн търговия беше доказано от изпълнителния шеф
Inter IKEA, която дава отговор за франчайзите, Торбьорн Льоф.

Стратегията на Ikea

Льоф не уточни съответна компания от онлайн бранша, с която считат да сключат съглашение за партньорство. Сред желаните разновидности на IKEA са онлайн колосите Alibaba и Amazon. Той съобщи, че от групата са твърдо решени да трансформират сегашния бизнес модел. Поради това ще се стремят да оферират всичките си артикули онлайн в целия свят. Идеята за създаване на по-малки профилирани магазини също е част от тактиката на групата. Льоф е на мнение, че тези цели са изцяло постижими.

Той планува, че ще се приспособят бързо към новия бизнес модел. Този ход е голямо предизвикателство за IKEA, защото за първи път в своята история операторът на търговски вериги ще прави продажби посредством трета страна. Очакванията са това да се случи през 2018 година

Магазините за търговия на мебели IKEA регистрират продажби на дребно в размер на 38.3 милиарда евро, в това число онлайн търговията, за фискалната година до края на август. Сумата е с 5% по-висока по отношение на предходната година, съобщи компанията, отговаряща за франчайзите, Inter IKEA. Към края на този интервалът търговецът на дребно е имал 403 магазина на общо 49 пазара в света. Магазините IKEA са благосъстоятелност на 11 франчайза, от които IKEA Group е най-голямата с 355 магазина.

Компанията развива сполучлив бизнес и в България, като приходите на " Хаус маркет България ", през което работи гръцкият франчайзьор на IKEA, са нарастнали с 11% през последните 12 месеца (до края на август) до 103 млн. лева

" През фискалната 2018 година са планувани 22 нови магазини IKEA, което включва нови пазари в Индия и Латвия, както и продължаващо разпространяване на нови формати и разширение на електронната търговия ", споделя още Inter IKEA в свое изказване. В него се показва, че най-големият състезател в бранша има желание да оперира в нови пазари, като погледът им е ориентиран към Южна Америка и Югоизточна Азия.

Какво ново

Преди две седмици от IKEA оповестиха, че групата ще купи американския стартъп TaskRabbit – онлайн платформа, която предлага разнообразни услуги като доставки, обзавеждане, разчистване и ремонт против в допълнение възнаграждение. Изпълнителният шеф на TaskRabbit Стейси Браун-Филпот беше извънредно удовлетворен от съглашението и съобщи, че по този метод онлайн платформата ще има опция да усили приходите си. Цената на договорката не беше оповестена, само че стана ясно, че IKEA ще управлява 100% от акциите. TaskRabbit ще продължи да оперира като самостоятелна компания в структурата на ритейл групата. Към момента американският стартъп предлага услугите си в няколко града в Съединени американски щати и в Лондон. Сделката ще бъде финализирана през октомври.

През септември шведският конгломерат пусна мобилното приложение IKEA Place, посредством което клиентите могат да добият образна визия за стремежи образ на дома си посредством авансово сканиране на стаята с камера. Приложението разполага с азбучник, в който са разказани в детайли всички артикули на IKEA.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР