Все още не е ясно кога ще бъде официалното открит

...
Все още не е ясно кога ще бъде официалното открит
Коментари Харесай

Липсата на сняг бави новия ски сезон на Витоша и Боровец

Все още не е ясно по кое време ще бъде формалното открит ски сезонът на Витоша. Причината е, че все още времето не разрешава натрупването на неестествен сняг.
Направени са 48-часови проби, създаден е сняг, само че той е непълен за оформяне на писта и разкриване на сезона. Машините са малко, а като се прибавят високите температури - бързото и качествено заснежаване става невероятно. Въпреки скромната снежна завивка и през днешния ден не липсваха фенове на зимните спортове в планината.

Съоръженията на Витоша са механически изправни и в подготвеност за идния ски сезон. Заради многократното повишаване на тока обаче, се постанова и повишение на цените.

От " Витоша Ски " обявиха, че поддръжката на оборудванията им коства доста и още веднъж подсетиха за потребността от рационализация на ски зоната. Призовават още и за съблюдаване на обещанието от страна на Столичната община за възобновяване на Княжевския въжен превоз.

От Боровец оповестиха, че още няма начална дата за ски сезона в курорта, тъй като поради високите температури и слабия снеговалеж по пистите няма задоволително сняг, с цел да бъдат отворени. От там прецизират, че топлото време затруднява и производството на сняг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР