Все още не е ясно дали този сезон ще бъде

...
Все още не е ясно дали този сезон ще бъде
Коментари Харесай

В Белгия обмислят премахване на плейофите и увеличаване на отборите

Все още не е ясно дали този сезон ще бъде приключен, само че в Белгия към този момент обмислят какво ще се случва през идващите сезони в шампионата. На масата има специфичен проект и наподобява, че болшинството от тимовете са въодушевени. Има късмет да не се играят повече мачове през този сезон, а по-късно през идващото състезание да започва с 18 тима - в това число последният все още Ваасланд-Беверен и два тима от втора лига с добър стопански и систематичен аршин като УХ Льовен и Беершоот.

Ако това бъде утвърдено, то ще бъде и краят и на системата с плейофи, по която се организира шампионата на Белгия в последните години. Системата е близка до българската и е направена от холандската компания Hypercube. Година по-късно може да се започва професионална лига от двадесет тима, което поставя непосредствено за решение какво ще се прави с второто равнище на футбола, наричано сега 1B.

Според Het Nieuwsblad, две трети от тимовете са разполагаем за това предложение. Но сега има няколко тима, които са много зле финансово и действително със прекъсване поради ковид или не, те не заплащат на играчите си. На първо място това е Локерен, който е във втора лига, само че има късмет да влезе в елита.

Другите, които все още не могат да покрият критерии за елита на Белгия, са Рьоселаре от втора дивизия и Остенд, който си е при най-хубавите по класиране. Във всеки случай Белгия ще бъде заета с онлайн-преговорите в идващите дни. Притежателят на правата за телевизионно лъчение "Eleven Sports " съобщи авансово, че няма проблеми с вероятното унищожаване на плейофите.

Бившият юношески народен селекционер на Белгия Жан-Франсоа дьо Сар, който сега е ефирен анализатор, приветства възможното увеличение на Джупилер-лигата. Пред вестник "Футбал крант " той съобщи, че "футболните процеси са динамични като самата игра в 21-и век и измененията не трябва да се одобряват като края на света. Сега белгийският футбол върви доста добре с помощта на националния тим, едно увеличение на елита ще бъде ползотворно.

Това ще даде доста повече шансове на младите белгийски играчи за място в елита, а и ще дойдат чужденци, които след това клубовете могат да препродадат. Така белгийският футбол ще има две изгоди - демографско-национална с вкарването на млади гении, и икономическа с продажбата на повече чужденци ", изясни експертът, който е работил и 4 години като механически шеф на Стандарт (Лиеж).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР