Все още не е ясно дали предложението за отпадане на

...
Все още не е ясно дали предложението за отпадане на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Проектът за конституционни промени ще представим след разговорите с останалите политически сили

Все още не е ясно дали предлагането за отпадане на фигурата на основния прокурор ще е част от плана за промени в конституцията в границите на готвената правосъдна промяна. Това стана ясно от коментар на Христо Иванов от ПГ на ПП-ДБ пред медиите.

Управляващото болшинство ще показа план за промени в конституцията откакто завърши диалозите с останалите политически сили в Народното събрание.

" Защото задачата ни не е да бързаме да сложим собствен план на масата и да бързаме да обявим тематиката, че ние сме я разкрили. А задачата е да изградим единодушие.

Факт е, че премахването на фигурата на основния прокурор като такава напълно, влиза в напрежение с конституционно решение 3 от 2003 година и някои постановки в него, което също предстои на пояснение. От тази позиция това, за което ние приказваме, е обезсилване на тази фигура, т.е. премахването на пластовите принадлежности, които са свързани с нея, не толкоз нейното унищожаване като такава, въпреки че в един съвършен свят премахването на фигурата, може би било вероятния политически компромис.

Аз не споделям, че това е наложителното най-хубаво решение за прокуратурата. Винаги съм считал, че известна изясненост кой управлява тази организация би трябвало да съществува. В сегашната политическа обстановка най-лесното за реализиране на единодушие е единодушието просто повече да няма такава фигура, с цел да не се чуди никой от играчите дали ще има късмет той да дефинира в по-голяма степенен от останалите, кой ще бъде идващият основен прокурор. Тъй че без това да е наложително най-хубавото решение, тази посока е вероятното политическо решение ", разяснява той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР