Все още не е ясно дали полицаят, който вчера стреля

...
Все още не е ясно дали полицаят, който вчера стреля
Коментари Харесай

Оставиха в ареста младежите, участвали в грабеж и гонка с полицията

Все още не е ясно дали служителят на реда, който през вчерашния ден стреля и умъртви апаш, ще бъде притеглен като обвинен по случая. Решението ще бъде взето откакто излязат заключенията от експертизите.

Днес съдът остави в ареста другите двама малолетни, които бяха арестувани за съучастничество в кражбата, която са направили дружно с простреляния мъж. Именно поради нея е била извикана и полиция.

Полицаят, който е улучил 18-годишния апаш, не е стрелял слепешката, бягайки след него и съучастника му, а е заел позиция и е предизвестил няколко пъти двамата мъже да спрат. Потвърждват го както записите от камерите, снимали част от случилото се, по този начин и очевидец.

Огнестрелната рана е в горната част на тялото на умрелия мъж. От мястото на престъплението са конфискувани 3 гилзи, а хипотетичното разстояние сред полиция и крадеца сега на изстрела, е 100 метра.

" Нямаме безапелационни данни каква е входната рана на потърпевшия, дали е в тил или в предната част на тялото. Полицейският чиновник, който е възпроизвел изстрела е безукорен, със седем години пазач в системата на Министерство на вътрешните работи, лице на 33 години, неведнъж награждаван ", разяснява шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

Дали служителят на реда ще бъде притеглен като обвинен ще стане ясно след приключването на експертизите. В случая всеки подробност е значим.

" След заключението на назначените експертизи наблюдаващия прокурор ще извърши преценка дали да бъде притеглен полицейският чиновник в качестовото на обвинен и защо закононарушение, защото тук всеки един подробност е от извънредно значение, тъй като всеки подробност може да промени решението на наблюдаващия прокурор. Иззети са обтривки от двете им ръце за вероятно съществуване капсулни частици и барутни частици. Иззето е и тяхното униформено облекло, защото по него е имало кръв ", съобщи Христо Кръстев- горовител на СГП.

А крадците от Ботунец са добре познати на органите на реда. При грабеж употребявали железни палки и заплашвали, че имат оръжие, каквото жертвите не са виждали. Така е било и при кражбата от двете девойки в предходната нощ. Те настояват, че са бити, само че няма здравно удостоверение, което да го потвърждава.

Заради това че са малолетни, мярката за неотклонение на арестуваните беше гледна на закрито съвещание.

" Няма да стачкувам правосъдния акт. Районната прокуратура е желала мярка задържане под стража във връзка с двамата обвинени, считам, че тя е съответна на тежестта на осъщественото и на публичната заплаха на причинителите ", сподели Mария Bорисова - прокурор в СРП.

В последна сметка съдът дефинира двамата да останат в ареста.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР