Все още не е ясна причината за смъртта на кмета

...
Все още не е ясна причината за смъртта на кмета
Коментари Харесай

Все още не е ясна причината за смъртта на кмета на Якоруда

Все още не е ясна повода за гибелта на кмета на Якоруда. Самоубийство е една от главните версии, по която работи районната прокуратура в Благоевград във връзка със гибелта на Нуредин Кафелов. Според околните на планове с огнестрелна рана в главата кмет обаче няма причина той да посегне на живота си, предава Българска национална телевизия.

Кметът на Якоруда бил очевидно обезпокоен последните дни, настояват негови близки.

Малко след обедната отмора през вчерашния ден, Нуредин Кафелов предизвестил водача си, че имал работа във вилната зона " Трещеник " и щял да се върне бързо. Часове по-късно, откакто телефонът му бил изключен, водачът потегля да го търси и го намира в гората с огнестрелна рана в региона на главата.

" Всички находки от осъществения оглед сочат самоубийство. Но несъмнено като всяка досъдебно произвеждане си работи и другите версии, като склоняване към самоубийство, несъмнено и ликвидиране ", сподели Костадин Чилев - заместник-районен прокурор на Благоевград.

От прокуратурата споделиха още, че автомобилът на Нуредин Кафелов е бил отключен, а тялото му открито на задната седалка.

Поясниха, че не е имало следи за съществуването на други хора в колата. Установено е, че по телефона на кмета, управлявал 4 мандата общината, е имало дупки от патрони. След извършените разпити на чиновници в Общината и близки на Кафелов, част от тях споделили, че през последните дни кметът е бил очевидно обезпокоен. Други родственици и поданици на Якоруда обаче, отхвърлят той да се е държал необичайно.

Преди няколко месеца, следствие против Кафелов започнаха от КПКОНПИ след получени сигнали, че е обявявал публични поръчки в интерес на свои близки, в това число и брачната половинка си. Проверките в Якоруда разяснява само Ваня Гатдерова, която е един от дребното политически съперници, изправила се в борба за кметския пост против Нуредин Кафелов през 2019 година.

" На последната сесия не пристигна преди 2 седмици, нямаше го, беше пътувал за София. Не съм го срещала. Знам, че имаше инспекции от доста инстанции, само че не съм наясно какво се е случвало във времето и нямам визия. Работата на Общинския съвет и работата на общинска администрация са две разнообразни неща ", 

сподели Ваня Гатдерова, общински консултант.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР