Все още не е взето решение дали да се продължи

...
Все още не е взето решение дали да се продължи
Коментари Харесай

Русия още мисли дали да ремонтира Северен поток

Все още не е взето решение дали да се продължи с ремонта на газопроводите " Северен поток ", които бяха развалени от детонации през септември. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Изказването му е по повод плановете на Канада да анулира освобождението от наказания, което разрешава турбините за " Северен поток " 1 - най-големият съветски газопровод за Европа, да бъдат ремонтирани в Монреал и върнати в Германия.

" Само ремонт може да повлияе на " Северен поток " сега. Или стартирането в употреба на единствената непокътната линия на " Северен поток 2 ", разясни Песков и добави:  " Ремонтът към момента не е приключен. Не са взети решения по този въпрос ".

Той означи, че Русия не е осведомена с резултатите от разследването на гърмежите на тръбопроводите, извършено от Швеция и Дания. Москва, без да даде доказателства, обвини Запада за " саботажа "  с детонациите.

" Все още не знаем нищо за резултатите от следствието. Не знаем доколко страните, в чиято икономическа зона е осъществена тази измама, към момента ще упорстват да се стигне до истината ", уточни Песков.

Той добави, че няма решение дали да стартира експорт на газ през непокътнатата част от линията " Северен поток 2 ".

Изграждането на " Северен поток 2 ", предопределен да придвижва съветски газ до Германия, беше приключено през септември 2021 година Газопроводът обаче така и не беше пуснат в употреба, след като Берлин отсрочи узаконяването му броени дни, преди Москва да изпрати войските си в Украйна през февруари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР