Все още не е възстановено електрозахранването в 16 от общо

...
Все още не е възстановено електрозахранването в 16 от общо
Коментари Харесай

Без ток в община Монтана са 16 от 23 села, има паднали стълбове

Все още не е възобновено електрозахранването в 16 от общо 23 села в община Монтана.

Това заяви на ексклузивен брифинг кметът Златко Живков. Той посочи, че най-тежко е ситуацията към селата Смоляновци, Клисурица, Славотин и Долна Рикса, където има освен скъсани от тежкия влажен сняг и вятъра жици, само че и паднали стълбове от далекопроводите.

В тези села възобновяване на електрозахранването ще продължи по-дълго и евентуално до тази вечер няма да стане. Живков напомни, че токът в Монтана и във всичките села на общината спря в нощта на събота против неделя, като в по-голямата част от регионалния град и в няколко села електрозахранването беше възобновено към 11:00 часа в неделя, само че в множеството села, в квартал „ Кошарник “ на регионалния град и в част от квартал „ Младост 2 “ към момента и все още няма ток.

Проблемът този път пристигна не толкоз от огромни количества сняг, а от комбинацията на тежък влажен сняг и мощен вятър, което аргументи разкъсване на жици и срутване на стълбове от електропреносната мрежа. На някои места повредите са в труднодостъпни местности и това затруднява възобновяване на електричеството, изясни Живков.

" В Монтана улиците са изчистени от снега, обработени са със сол и химикали, сметосъбирането и сметоизвозването е обикновено. Работят общественият патронаж, детската млечна кухня, учебните заведения, детските градини, обществените заведения. Само в селата Смоляновци и Габровница учебните заведения и детските градини са затворени, тъй като няма ток ", сподели кметът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР