Все още не е решено, но следващите коли ще бъдат

...
Все още не е решено, но следващите коли ще бъдат
Коментари Харесай

Шефът на BMW M иска следващите M3 и M4 да бъдат чисто електрически

Все още не е решено, само че идващите коли ще бъдат или бензинови, или напълно електрически, само че не и двете

Бъдещето на M3 и M4 наподобява доста във въздуха, защото BMW продължава да уголемява гамата си от електрически коли. Очаква се през 2027 или 2028 година, има спекулации, че мощните транспортни средства може да останат задвижвани с бензин или да станат напълно електрически.

Още през 2022 година мениджърът по развиване на BMW Франк Вебер загатна, че идващото M3 може да премине към електрическа мощ. Въпреки това, в скорошно изявление за Drive, световният началник на подразделението M, Франк ван Меел, обясни позицията на автомобилния производител. Той уточни, че версиите единствено за EV на M3 и M4 са вероятни, само че единствено в случай че се окажат измеримо по-добри от изходящото потомство.

 width=

 width=

Според ван Меел, всяко последващо потомство на автомобила M би трябвало да надвишава продуктивността на своя предходник. Ако BMW успее да реализира задачите си за продуктивност за новите M транспортни средства, употребявайки единствено електрическо задвижване, тогава идващите M3 и M4 ще бъдат електрически. Ако не, колите ще останат с мотор с вътрешно горене. " Логиката е много лесна ", сподели той. " Но несъмнено, ние се опитваме да създадем това да се случи като чисто електрическо. "

Запитан за голям брой варианти за задвижване, ван Меел бързо отхвърли всевъзможни догатки, че BMW ще предлага както бензинови, по този начин и електрически версии с опция за хибридно електрическо транспортно средство. Той не смяташе, че и трите разновидността са реалистични и уточни, че BMW би предпочела да употребява единствено един мотор.

Настоящите Competition xDrive версии на BMW M3 и M4 употребяват 3,0-литров редови шестцилиндров мотор с двойно турбокомпресор, който създава 503 конски сили. Данните за продуктивност включват от 0 до 100 км в час за 2,8 секунди и оптималната скорост от 289 км в час. За съпоставяне, настоящето BMW i4 форсира от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди с оптималната скорост, лимитирана на 204 км в час. В нашето ревю на i4 M50 смятахме, че има доста преимущества. Въпреки това, с цел да се оправи с актуалните M3 и M4, електрическият правоприемник ще би трябвало да усъвършенства равнището на играта си.

 width=

 width=

Гамата на BMW включва няколко автомобила, предлагани с електричество или мотор с вътрешно горене, в това число Серия 4, Серия 5 и Серия 7. За да разграничи моделите, се оповестява, че автомобилният производител изпуска " i " от края на имената на бензинови транспортни средства и е комерсиална марка на 48 нови имена, с цел да преразгледа тяхната спогодба за именуване.

Източници: Drive 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР