Все още не е решено къде ще бъде построен новият

...
Все още не е решено къде ще бъде построен новият
Коментари Харесай

България остава в играта: Още няма окончателно решение за завода на VW

Все още не е решено къде ще бъде издигнат новият цех на Volkswagen. Плановете са конкретизирани, само че не и финализирани, съобщи представител на концерна, представен от Дойче Веле. Преди това бе обявено, че Volkswagen дефинитивно е избрал Турция.

Още преди изказването на представителя на Volkswagen, немското издание  " Аутомобилвохе " заяви, че в крайна сметка шефът на концерна Херберт Дийс е взел нещата в свои ръце. Според обявата, Дийс е провел срещи в Турция и в България, а във Виена е приказвал с евентуални вложители за българския вид. На съвещанието на Управителния съвет в четвъртък било взето окончателното решение - в изгода на Турция.

" Турската оферта е със стотици милиони евро по-изгодна "

Заводът щял да бъде построен покрай Измир, написа още " Аутомобилвохе " и твърди, че Управителният съвет на концерна е взел решението под натиска на Катар, който има към 17 % от акциите на Volkswagen.

Друго немско издание, икономическият ежедневник " Ханделсбалт ", оповестява на собствен ред, че везните клонят към Турция, само че решение към момента няма. Изданието чака, че такова решение ще бъде взето през втората половина на август. " Ханделсблат " също показва Измир като най-вероятен избор на концерна за новия цех и цитира вътрешни източници, съгласно които турската оферта е със стотици милиони евро по-изгодна от българската.

„ Решение в интерес на Турция основава най-много политически проблеми. Причина за тях е противоречивият курс на турския президент Ердоган, който частично анулира демократичните права в страната след несполучливия опит за прелом преди три години ", разяснява по-нататък " Ханделсблат " и посочва, че от позиция на правната сигурност България би имала доста преимущество - тъкмо заради това управлението на концерна се опитвало да получи от турското държавно управление гаранции за сходна степен на правна сигурност. Според " Ханделсблат ", немското държавно управление нямало възражения новият цех да бъде построен в Турция. В края на публикацията четем:

Инвестицията: най-малко 1 милиард евро

„ Турция е забавна за Volkswagen и като пазар с 80 милиона консуматори. Страната и до момента е значим пазар за VW, най-много за модела " Пасат ". А с построяването на новия цех продажбите за турски клиенти могат да се усилят. Турската страна пък може да закупи огромен контингент коли за служебно прилагане ", написа " Ханделсблат " и прибавя, че Volkswagen ще влага към 1 милиард евро в новия цех.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР