Все още не е решен проблемът с болницата във Видин,

...
Все още не е решен проблемът с болницата във Видин,
Коментари Харесай

Чия е вината за аварията в Центъра по хемодиализа във Видин

Все още не е решен казусът с болничното заведение във Видин, където Центърът по хемодиализа работи на спешен режим поради щета.

Днес по обяд Центърът ще спре работа изцяло до понеделник, тъй като би трябвало да бъдат отстранени всички недостатъци и да се подменят избрани модули, заяви шефът на Видинската болница доктор Цветан Василев. Той увери, че всички пациенти, които са на хемодиализа, ще бъдат признати в болничното заведение в Монтана.

Междувременно стартира инспекция. Тя е по предписание на здравния министър Кирил Ананиев. Авария в системата на болничното поделение отпреди няколко дни затрудни достъпа на пациентите до жизненоважното за тях лекуване. А поради отсрочени процедури мъж на 50 години умря.

Заместник-директорът на болничното заведение във Видин доктор Богдан Томов сподели пред Bulgaria ON AIR, че умрелият пациент е трябвало да отиде на планувана хемодиализа в понеделник. Той обаче не се е явил. На идващия ден старшата сестра и лекуващият доктор са му се обадили три пъти, осъществили са контакт с него, само че той по този начин и не е отишъл.

Други пациенти обаче настояват, че поради повредата от лечебното заведение са се обадили на мъжа, с цел да му оповестят, че е невероятно да му бъде осъществена интервенцията.

" След отстраняването на казуса са му предложили да отиде във вторник, само че той не се е съгласил, по тази причина са се уговорили диализата да бъде направена в Монтана в сряда сутринта ", обясниха те.

Пациентите упрекват управлението на видинската болница за изключителното състояние и настояват, че казусът опира до пари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР