Все още не е известно дали става дума за опит

...
Все още не е известно дали става дума за опит
Коментари Харесай

Защо се появи надписът Дневникът е подправен на няколко машини в страната?

Все още не е известно дали става дума за опит за влияние или механически проблем

Съобщението " Дневникът е фалшифициран " се е изписало на екраните на няколко машини в три изборни секции в разнообразни градове - Варна, Свищов и село Ковачево, Пазарджишко. Заради това с решение на ЦИК изборите там ще се проведат единствено с хартиени бюлетини.

Случаите са предадени на прокуратурата, като към момента не е известно дали става дума за опит за влияние или механически проблем, поради който се е присъединила системата за отбрана, написа

" В 10 секции в страната е взето решение да се премине на гласоподаване с хартиени бюлетини, защото машините по разнообразни аргументи не са почнали работа. В една от тези секции имаме друг кеш-код от удостоверения. Това е в МИР-Русе. В три от секциите - в РИК Свищов, Варна и Пазарджик, съответните места не мога да кажа сега - машината изписва на екрана: " Дневникът е фалшифициран ". По тази причина е взето решение да не се гласоподава с тези машини, а да се мине на гласоподаване с хартиена бюлетина. В останалите просто не могат да тръгнат машините, с цел да работят ", изясни представителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева, представена от БНР.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР