Все още не е доказано, че хората могат да се

...
Все още не е доказано, че хората могат да се
Коментари Харесай

СЗО: Няма доказателства за разпространение на коронавируса чрез заразени повърхности

Все още не е потвърдено, че хората могат да се заразят с новия ковид, като допират инфектирани повърхности като брави, клавиатури и други, подсетиха от Световната здравна организация (СЗО).

Независимо от това се предлага хората да дезинфекцират повърхности и предмети, които допират, се показва в напътствията на СЗО, представени от международните организации. В тях се цитират резултати от проучване, което открива, че вирусът може да оцелее върху външната страна на здравната маска за лице до седем дни.

СЗО обаче отбелязва, че изследванията за способността на ковид да оцелява върху повърхности би трябвало да се възприемат с известна доза песимизъм, тъй като нормално тези проучвания се организират в лаборатории, в които изискванията са изцяло разнообразни от действителния живот, отбелязва ДПА.

В цитираното изследване вирусът оцелява върху неръждаема стомана и пластмаса в продължение на четири дни, върху стъкло - за два дни и върху дърво и плат - един ден. Друго проучване демонстрира, че той оцелява върху медна повърхнина четири часа, 24 часа - върху картон и 72 часа върху пластмата и стомана.

Макар да няма потвърдени случаи на болест с ковид от повърхнина, този метод на болест не трябва да се изключва, като се има поради държанието на други коронавируси. Затова е значимо да се дезинфекцират умивалници, тоалетни, елекронни устройства и други, поучават от СЗО.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 211 36 108 598 Света 4 745 998 28 989 313 769 1 827 700 Заразени* Нови Починали България 2 211 36 108 Света 4 745 998 28 989 313 769
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР