Все още има възможност до края на годината да бъдат

...
Все още има възможност до края на годината да бъдат
Коментари Харесай

ЕС: Все още има възможност за скорошно начало на преговори с ЕС и Северна Македония

Все още има опция до края на годината да бъдат утвърдени рамките за начало на договарянията за присъединение към Европейски Съюз със и. Това съобщи пред кораспондента на БНР в Брюксел почитан посланик от Европейски Съюз, поискал анонимност.
По неговите думи не престават напъните за реализиране на съглашение в разногласието сред. Дипломатът означи, че откритите въпроси са напълно двустранни.
 МАНИ: Македонският език съществува от неколкостотин години МАНИ: Македонският език съществува от неколкостотин години
Македонската академия на науките и изкуствата (МАНИ) изрази поддръжка за консолидираното на Република Северна Македония в Европейски Съюз, само че при зачит...
Той разясни, че даже когато Съветът на Европейски Съюз утвърди с единогласие преговорните рамки, те би трябвало да бъдат утвърдени също от Северна Македония и Албания. По неговите думи на следващия ден въпросът ще бъде разискван на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз, само че взимането на решение към този момент наподобява ще се отсрочи. Според него не се обрисуват спънки за одобрение на преговорната рамка за Албания.
По-късно представител на Европейската комисия прикани първата междуправителствена конференция за слагане на началото на присъединителните договаряния да бъде свикана допустимо най-скоро. За стане това допустимо, належащо е Съветът на Европейски Съюз да утвърди единомислещо преговорните рамки, означи той. Не можем да преценим по кое време това ще се случи. Насърчаваме двете страни да продължат напъните в търсене на решение, добави представителят.
" Все още имаме вяра, че има късмет за договаряне на преговорна рамка със Северна Македония, продължаваме да работим и с двете страни ", това съобщи европейски дипломатически източник във връзка оповестеното от България желание да наложи несъгласие по въпроса. Той напомни, че утрешният Съвет " Общи въпроси ", на който ще се разисква въпросът за дата за междуправителствена конференция за Северна Македония и Албания, ще се организира посредством видеоконференция, на която не могат да се вземат никакви съответни решения. Източникът добави, че към момента има време, въпреки и не доста, защото конференцията би трябвало да бъде свикана до края на годината.
" Все още продължаваме да работим със София и Скопие ", акцентира той. Източникът добави, че двустранните съглашения не са част от договарянията за присъединение, а това, което е определящо, е методологията, въз основата на която се регистрира осъществяването на критериите за тяхното начало.
 Захариева: Казваме „ не “ на договарянията, а не на участието на Северна Македония в Европейски Съюз Захариева: Казваме „ не “ на договарянията, а не на участието на Северна Македония в Европейски Съюз
България постоянно е била добре настроена към Северна Македония, във всички сложни моменти до в този момент сме подавали ръка, съобщи министърът на...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР